Dra i gång cykelsäsongen med Lidingöloppet MTB | Bicycling.se
MTB / Tävlingar

Dra i gång cykelsäsongen med Lidingöloppet MTB

15 apr 2018

Första helgen i maj avgörs Lidingöloppet MTB, ett lopp som bjuder på många kurvor, vacker natur och en del backar. En fin tävlingsstart på cykelsäsongen.

Förra året slog Lidingöloppet MTB deltagarrekord med 2 200 cyklister och befäste sin plats som Sveriges näst största mtb-lopp efter Cykelvasan. Lördagen den 5 maj körs den sjätte upplagan av huvudloppet på 63 kilometer. - Flera brukar säga att banan är "lätt men svår". De menar att den kanske inte är så teknisk, men de många branta backarna och kurvorna ändå gör den svår, säger loppets projektledare Jens Sjöblom.

Lidingöloppet MTB brukar locka ett starkt startfält med de flesta ur sverigeeliten på plats. Emil Lindgren vann herrklassen i fjol och säger att han laddar för repris. - Jag håller just nu på att staka ut säsongen 2.018 och dess målsättningar. Som det ser ur så kommer jag att köra ett snarlikt schema som 2017, med fokus på både XC och långlopp. Planen är att fortsätta med det vi gjorde 2017. Att vinna så många lopp som möjligt och fortsätta att utveckla teamet. Jag vill också inspirera och få fler motionärer att älska mtb lika mycket som jag gör. Just Lidingöloppet MTB är ett snabbt lopp där det svänger rejält. Jag har spenderat många timmar i den här terrängen genom åren och gillar det snabba underlaget, säger han.

Största nyheten för i år är att det blir separat damstart.

Anmäler dig gör du här

Foto: Petter Holgersson

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiofyra med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!