EM-silver till Jenny Rissveds | Bicycling.se
MTB / XC

EM-silver till Jenny Rissveds

7 maj 2016

Det blev ett spännande sista varv på U23 dam-loppet i XCO i Huskvarna, när schweiziskan Sina Frei och Jenny Rissveds gjorde upp om EM-guldet.

Den tre år yngre Sina Frei, regerande europamästare i juniorklassen, körde precis som Jenny Rissveds mycket starkt hela loppet på den tuffa XCO-banan. En riktigt bra prestation av Jenny som var den stora hemmafavoriten idag. Det visade sig inte minst vid prisutdelningen då kön för en Rissveds-autograf aldrig verkade sina. Jenny är en världsstjärna på hemmaplan!

Bronsmedaljören, Evie Richards från Storbritannien, kom i mål drygt två minuter efter Jenny.

Anders Ljungberg, förbundskapten

Linn Gustafzzon, och Felicia Ferner kämpade väl hela vägen, men kom för nära den ledande duon och blev avplockade kort innan de skulle gå över till sista varvet. Linn slutade på 18:e plats, Felicia på 19:e. Alina Johansson bröt loppet.

XCO = Cross Country Olympic. 

Innebär 6-8 varv på en varvbana som är 3-5 kilometer lång. Den enda grenen som körs under OS. Kräver mycket av cyklisterna tekniskt, konditionsmässigt och förmåga både nedför och uppför. Antalet varv bestäms innan och bygger på en totaltid som ska ligga mellan 90 och 105 minuter. Alla (i en klass) startar samtidigt, uppställda beroende på sina rankingpoäng.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!