Emil Lindgren och Emmy Thelberg vinner Lidingöloppet MTB 2018 | Bicycling.se
MTB / Tävlingar

Emil Lindgren och Emmy Thelberg vinner Lidingöloppet MTB 2018

5 maj 2018

Den sjätte upplagan av Lidingöloppet MTB bjöd på ett race med full fart från början där Team Serneke Allebike sen tog hela pallen för 2:a året i rad. I damklassen blev det en tajt spurtduell där Emmy Thelberg drog det längsta strået i spurt mot Hanna Bergman och Åsa Erlandsson.

Dagen till ära var Lidingö dränk i sol och insvept i värme och redan på morgonen stod det klart att årets första ordentliga tävlingspremiär skulle bjuda på en ordentligt cykelfest.  

Förhandstipsen var att loppet skulle få liknande karaktär som fjolåret med hög fart från början. Det var flera åkare i båda dam- och herrklassen som var sugna på segern.

Med den nya damstarten gavs de startande chansen att positionerna sig på ett bättre sätt mot sina konkurrenter. Farhågorna att det inte skulle gå fort var som bortblåsta redan från början då Åsa Erlandsson satte hög fart tidigt och fick med sig Hanna Bergman och Emmy Thelberg. Tre åkare som har fina meriter från olika lopp och framförallt från Lidingöloppet MTB med vinster och topplaceringar. Tättrion skapade en lucka som stadigt växte till jagande Nadia Larsson, Ingrid Kjällströms och Hanna Näslund. Åsa Erlandsson och tätgänget höll ihop hela vägen in mot mål och det hela avgjordes sista biten med en spurt. Längsta strået drog Emmy Thelberg, Team TCM, som äntligen tog en seger efter två stycken 2:a-platser 2014 och 2015. Tvåa i mål var Hanna Bergman, Falu CK, och trea i mål blev Åsa Erlandsson, Varbergs MTB. Segertiden skrevs till 2:25:17.

- Jättekul att åka idag! Jag var lite orolig att det skulle bli låg fart men Åsa cyklade fort från början, säger Emmy Thelberg. På frågan om hennes erfarenhet från landsvägscyklingen bidrog till att hon var stark i spurten svarar hon: - Ja men det tror jag, jag har spurtat mycket under åren på landsväg och det är ett bra komplement till MTB-cyklingen.

I herrklassen sattes det hög fart från start av Team Serneke Allebike över den tekniska delen på Bosön. Deras tre cyklister, Emil Lindgren, Michael Olsson och Dennis Wahlqvist tätt följda av Henrik Sparr, Calle Friberg, Isak Nordin, Alexander Wetterhall och Mikael Flockhart. I Grönstabacken kom så den slutgiltiga stöten då de tre i täten fick lucka till sista jagande. Efter det växte avståndet trots jakten från killarna bakom. Calle Friberg,Team HiQ, och Isak Nordin, Cykloteket Racing Team, hade länge sällskap och blev på södra ön ikappåkta av Alexandet Wetterhall, Tre Berg CK. In mot passering av Lidingövallen efter 38 km valde Wetterhall att trycka på och fick en lucka som han sedan höll. Han plockade lite på täten men kunde inte göra något och kom i mål som fyra 2m26s efter segraren. I täten bombade Team Serneke Allebike på och höll sin lucka. In mot sista spurten fick Emil Lindgren en liten lucka och kunde spurta hem sin andra raka seger på Lidingö. Tvåa i mål var likt förra året var Michael Olsson och trea blev fjolårstrean Dennis Wahlqvist. Alla tre var inom 2 sekunder i mål och segertiden blev 2:01:16.

- Jag är helt slut då det gick fort från start. Men jag har starka lagkompisar. Det är inte så enkelt som det ibland kanske ser ut när vi växeldrar. Ett jättefint och jätteroligt arrangemang, säger Emil Lindgren direkt efter vinsten.

Antal deltagare:

Lidingöloppet MTB 63: 1744
Lidingöloppet MTB 23: 446
Lilla Lidingöloppet MTB: 141

Fullständiga resultat hittas på hemsidan: www.lidingoloppet.se/sv/site/mtb/resultat/resultat-2018

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiosex med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!