Emil Lindgren blir sydafrikan | Bicycling.se
MTB / Profiler

Emil Lindgren blir sydafrikan

28 nov 2014

Efter en tid av ovisshet har den svenska mästaren med världsranking nummer 9, Emil Lindgren, nu skrivit på med det sydafrikanska laget Kargo Pro MTB. Det är sydafrikas första UCI-registrerade lag som nu tar sikte på högre höjder.

- Det blir ett nytt kapitel i mitt liv, men det ska bli spännande och jag tror på det Kargo Pro MTB kan leverera. Jag har tillbringat en hel del tid i Sydafrika, jag gillar landet och har förtroende för de som driver laget.

Men att Emil skriver på för det sydafrikanska laget betyder inte att han kommer att flytta dit, eller fylla upp kalendern med tävlingar i Sydafrika. 

- Satsningen är fortfarande internationell, med fokus på världscupen och andra viktiga tävlingar. Men mountainbike är stekhett i Sydafrika och träningsmöjligheterna bra, så jag kan absolut tänka mig att tillbringa lite mer tid där, säger Emil. 

Det har verkligen varit en orolig höst för Emil där han pendlat mellan hopp och förtvivlan. Normalt har en topp 10-cyklist i världen inget problem att hitta bra jobb. Men då Giant bestämde sig för att lägga ner sin satsning så sent, så hade alla stora lag redan format sin nya setup. 

- Att börja leta jobb i oktober, november är verkligen ingen höjdare. Och efter så många år i branschen kan man inte nöja sig med vad som helst heller. Ett lag som inte kan ge tillräcklig support gör det svårt att leverera. Men jag är verkligen jätteglad över den lösning som vi nu fick till, menar Emil

Vi lär få anledning att återkomma med Sveriges egen John Tomac inom kort. Tillsvidare säger vi grattis och önskar vår superstjärna stort lycka till!

Cape Epic är en tävling Emil kört flera gånger och gärna gör om. På bilden ligger Emil längst till vänster och drar det stora startfältet.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiotvå med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!