Emilia Fahlin har cyklat hem dubbla OS-starter | Bicycling.se
Landsväg

Emilia Fahlin har cyklat hem dubbla OS-starter

  Foto: Niklas Wallner
22 okt 2019

Emilia Fahlin blev nu på tisdagsmorgon nia på den sista World Tour-tävlingen i kinesiska Guangxi och placeringen gör att Sverige nu har säkrat OS-starter i både linje och tempo.

Efter en skada och en säsong av frånvaro gjorde Emilia Fahlin för en månad sen comeback och hamnade först nia på GP d'Isbergues och sen på en imponerande 15e plats på VM i Yorkshire. 

Imorse stod Emilia på startlinjen på den sista World Tour-tävlingen i kinesiska Guangxi och blev även denna gång nia. Vann gjorde australiensiskan Chloe Hosking. Men den där niondeplatsen visade sig vara värdefull för den innebär nämligen att Emilia Fahlin nu blir rankad topp-100 i OS-rankingen, något som gynnar Sverige på OS i Tokyo nästa sommar.

– Det stämmer. Emilia har säkrat en plats till Sverige på OS, säger förbundskapten Lucas Persson till SVT Sport.

Till ekvationen hör även Lisa Nordén som genom sin placering på VM ordnade en svensk OS-start i tempoloppet. Men det innebär inte det finns en chans att båda cyklisterna får åka till Tokyo. Sverige har bara en OS-plats på damsidan, förklarar förbundskaptenen Lucas Persson för Sverige Radio.

Sverige har nu i alla fall säkrat en plats på både linje och tempo, samma cyklist måste dock köra båda distanserna, men vem som får åka bestäms av Sveriges olympiska kommitté.

(Bilden är en arkivbild, foto: Niklas Wallner)

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextioett med siffror i fältet här

Kommentarer


2019-10-22 17:32   Björn Eriksson

när SOK är med och skall bestämma vilka som skall representera, vet vi ju inte vilka som blir uttagna, sett det hända ett antal gånger, en har skaffat OS-platsen, en annan får åka baserat på SOK:s egna rankingsystem.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!