Emilia Fahlin sensationell VM-fyra | Bicycling.se
Landsväg

Emilia Fahlin sensationell VM-fyra

30 sep 2018

I ett av VM-historens tuffaste lopp, på en bana som egentligen inte alls passade henne, visar Emilia Fahlin varför hon hör hemma i världstoppen

Emilia gjorde ett fantastiskt lopp och spurtar ner polskan Malgorzata Jasinska för att ta hem fjärdeplatsen. 

– Det här var ett lopp att minnas. En av de bättre dagarna i mitt liv. Jag vann en fjärdeplats mer än att jag missade ett brons, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se

Den drygt 15 mil långa sträckningen innehöll bland annat fyra långa och krävande stigningar. Något som i vanliga fall inte passar den 29-åriga Örebrocyklisten. Flera gånger såg hon också ut att tappa kontakten med täten – men lika många gånger jobbade hon sig tillbaka.
– Jag fick verkligen gräva djupt. Men jag försökte lägga upp det smart och det kändes som det var allt eller inget några gånger under loppet. Hårt jobb som betalade sig till slut. Jag var värd fjärdeplatsen, säger Emilia Fahlin.Åt segrande nederländskan Anna van der Breggen var inget att göra. Med fyra mil kvar attackerade hon i stigningen upp emot Igls på drygt 1000 meters höjd och sedan var det inget snack om var guldmedaljen skulle hamna. I mål hade hon 3,42 minuter till tvåan Amanda Spratt, Australien och ytterligare 1,44 till trean italienskan Tatiana Guderzo.
28-åriga van der Breggen som tog OS-guldet i Rio i kamp med Emma Johansson för två år sedan fick nu sin första VM-titel och grät tårar av både glädje och lättnad efter målgång.

För Emilia – som var nia i senaste VM – betyder fjärdeplatsen mycket för den fortsatta karriären.
– Jag har visat för mig själv och andra att jag tagit ännu ett steg och presterat på en bana som inte är min favorit. Det känns väldigt bra för självförtroendet.


Hanna Nilsson slutade 32:a, drygt åtta minuter efter segraren medan Sara Penton bröt.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugoett med siffror i fältet här

Kommentarer


2018-10-08 18:07   Sanna Frost

Vilken cykling!

 

2018-09-30 21:57   Tobbe

Vilken hjälte hon är,man kunde nästan känna smärtan när hon fick gräva djupt,kämpainsats av rang!

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!