En bättre Roadmachine från BMC | Bicycling.se
Landsväg

En bättre Roadmachine från BMC

23 jun 2019

Förra versionen av Roadmachine är inte på något sätt gammal, ändå väljer BMC redan nu att uppdatera denna moderna klassiker

En cykel för alla vägar. Tanken med en komfortracer är att man ska få samma prestanda och kraftöverföring som i en tävlingshoj, men i en något mer bekväm och mångsidig cykel. Roadmachine är BMCs svar på vad en komfortracer ska vara, och den senaste versionen har fått sig några ordentliga uppdateringar.  

Ren konkret handlar uppdateringarna om en cykel som nu får helt integrerade vajrar och kablar.

Den är lättare och styvare. Runt vevpartiet rör det sig om 5 procent mer styvhet och i framtriangeln rör det sig om hela 20 procent mer styvhet, förändringar som gör cykeln något mer tävlingsinriktad. Gaffeln har fått 10 procents mer styvhet, något som ger mer kontroll och självförtroende vid utförskörningarna.

Ramen har nu även plats för 33 mm gummi, vilket gör det möjligt att köra med däck som passar sig även för grus och vägar med sämre eller okänt väglag.

Överröret har även fått två gängor där man kan fästa en liten väska för energi eller andra prylar, så anpassat för den som ska ha en lång dag i sadeln och vill ha en liten topprörs som sitter bättre än de man spänner fast.

När vi testkörde hojjen under ett regnigt pass nere i Schweiz under försommaren så gick tankarna direkt till deras Teammachine. Och det är inte så konstigt, för båda har nu samma lösning för integration och så gott som samma cockpit. De har även samma möjlighet till integrerat dator och kamerafäste i styrstammen.

Vi upplevde den som snäppet mer rejsig och responsiv än föregångaren, men utan att ge avkall på komfort. Styvheten sitter där den ska, runt vevparti, framtriangel och gaffel, men den D-formade sadelstolpen och de (sen tidigare) sänkta sadelstagen bjuder på upplevd komfort. 

Helt klart välkomna uppdateringar på en bra hoj som nu har blivit ännu mer mångsidig. 

Läs mer om cykel och modellerna här

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotvå med siffror i fältet här

Kommentarer


2019-06-28 10:13   Hans Olsson

Vad kostar den och var kan man köpa cykeln?

hake.olsson@telia.com

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!