Engen bröt Cyprus Sunshine Cup | Bicycling.se
MTB

Engen bröt Cyprus Sunshine Cup

  Foto: Svenska Cykelförbundet
25 feb 2012

Sviterna från söndagens ”tokvurpa” i öppningsloppet på Cyprus Sunshine Cup tvingade Alexandra Engen bryta tävlingen.

Elitdamernas lopp i söndags avgjordes med fyra varv på den 6 kilometer långa banan. Alexandra Engen var mycket aktiv under loppet. Hon gjorde en imponerande insats och var med i täten när hon vurpade efter tre och ett halvt varv. Efter sjukhusbesök och omplåstring var hon ändå vid gott mod:
- En sådan tur jag hade, det kunde gått mycket värre. Jag fick ju också ett kvitto på min form och det gläder mig.

Med fin vinterträning i bagaget skulle Sunshine Cup bli ett första avstamp mot OS i London. Träningstävling på ett favoritställe där den femfaldiga svenska mästarinnan plockat många fina meriter. Tuffa kamper mot många av de internationellt bästa och detta i sin nya team-miljö. Därtill möjligheten att ta viktiga UCI-poäng i jakten på Sveriges deltagande i MTB-OS-tävlingen.

Några dagar efter olyckan fattades beslutet tillsammans med förbundskapten Fredrik Ericsson:
- Cyprus Sunshine Cup 2012 är över för Alexandras del. På tisdag skall handen röntgas igen. Då tas också stygnen bort från knäet. Efter det lägger vi om hennes träningsprogram.
Fredrik Ericssons plan för att fixa OS-kvalet har många parametrar. Just nu tävlar damlandslagstjejerna i sina respektive klubbars regi. Utöver Ann Berglund som tävlar på Cypern, ställer Åsa Erlandsson och Kajsa Snihs upp i Andalucia Bike Race i Cordoba - ett mtb-etapp lopp över sex dagar. Första etappen där går den 26 februari.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugonio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!