Erik Nohlin - ny bloggare på kadens.se | Bicycling.se
Cykelkultur

Erik Nohlin - ny bloggare på kadens.se

4 mar 2011

Cyklist, Industridesigner med fokus på cykling. Så beskriver vår nya bloggare sig själv. Här får ni en kort presentation av Erik.

Vem är Erik Nohlin?
Rotlös Malmöitisk Göteborgare från Stockholm. I cykelkretsar mer bekant som, EN, Hommus och ErikEnTum.

Du gillar cyklar, varför?
Cyklar är lika viktigt som mat för mig. Jag fungerar inte utan dem. Tycker, varken bil, kollektivtrafik eller promenad är särskilt respektabla färdmedel. Alla som kan, bör cykla, både för sin egen och andras skull. Cykeln, kikärtan och kärleken är det enda som kan rädda oss och med kärlek menar jag känslan man får i kroppen när man gillar något lika mycket som sin cykel.

Till vardags?
Cyklist, Industridesigner med fokus på cykling. Till LOTS Design cyklar jag varje dag på olika cyklar. Vi är specialister på att översätta varumärken och affärsstrategier till uttryck och prioriteringar för design. För min del handlar det mycket om cykelrelaterad design där jag för en produkt- och varumärkesutveckling bakom kulisserna på många små och stora företag. På fritiden hittas jag på en landsväg, i skogen eller på sadeln på väg till någon krog med extra mycket bra och obskyr Indian Pale Ale. 

Vad kommer du skriva om på Kadens.se?
Jag har huvudet långt upp i cykelvärlden både som kommersiell megaindustri och indekultur och livsstil. Designrelaterade ämnen som tillverkning, trender och material naturligtvis men även ren affektion, cykelporr och ciggdoftande svartrace från en jordnära sida av cykling som många inte ens vet existerar. Som en humla i ögonhålan har jag ultraloppet Paris Brest Paris i mitt synfält. PBP arrangeras vart 4 år och i år jag på startlinjen och förberedelserna inför denna mysiga helgutflykt kommer jag dela med mig av.

Vad står på agendan 2011?
Ta reda på allt jag kan om Thomas Wassberg, bli stenhård, både i kropp och psyket. Träningsläger i april på Mallorca, diverse smutsiga indielopp, RA(a)S - Race Across Skåne, diverse typiskt trevliga motionslopp samt många, många timmar i sadeln under Brevetlopp inför Paris-Brest-Paris. Förutom att cykla ska jag dricka otroliga mängder Indian Pale Ale. 

Övrigt - något du vill berätta om dig själv som läsarna bör veta?
Medlem i Komet Club Rouleur och CK Master i Göteborg, gillar bara färgen svart och är förmodligen den i Sverige som snöat in mest på ämnet "Kikärtan med tillbehör".

> Se mer av Eriks jobb.
> Läs Eriks blogg här.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiotre med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!