Etappseger och ledartröja till Lastras | Bicycling.se
Landsväg / Spanien Runt

Etappseger och ledartröja till Lastras

22 aug 2011

Åldermannen Pablo Lastras (Movistar Team) har varit med länge i proffscirkusen och på meritlistan finns sedan tidigare etappsegrar i Girot, Touren och Vueltan. På Vuelta a Españas tredje etapp fixade han en ny härlig etappseger efter en suverän avslutning.

Han attackerade från sina utbrytarkollegor, Sylvain Chavanel (Quick Step), Markel Irizar (Team RadioShack) och Ruslan Pydgornyy (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), precis innan toppen på Alto de la Santa, ett tredje-kategori-berg, knappa milen före mål.

Pablo Lastras gav allt i utförsåkningen och stretade emot bra på platten in till mål. Det blev Sylvain Chavanel som fick stå för det mesta av farthållningen i trion som jagade 35-åringen. Men med två kilometer kvar till mål tröttnade fransmannen på att dra fram Irizar och Pydgornyy vilket gav det utrymmer som krävdes för att Pablo Lastras skulle hålla undan solo. 

Etappsegern innebär att han även tar över den röda ledartröjan. Det blir första gången Pablo Lastras bär ledartröjan i en av de tre stora tourerna när Vueltan rullar vidare i morgon.

Blir Kessiakoff kapten i Astana?
Fredrik Kessiakoff (Pro Team Astana), som inför Vueltan hade som huvuduppgift att hjälpa Andrei Kashechkin, satt med i huvudfältet med alla favoriter och blev 28:e man på etappen. Kashechkin fanns dock inte med i gruppen och det borde betyda att Pro Team Astana kommer att köra för svensken framöver.

Thomas Löfkvist (Sky Procycling) gjorde sitt jobb för sin kapten Bradley Wiggins i inledningen på Alto de la Santa och droppade sedan från fältet.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettioett med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!