Ett lyckopiller mellan benen | Bicycling.se
Cykelkultur

Ett lyckopiller mellan benen

7 dec 2017

Ledarkrönika: Det slår nästan aldrig fel och det spelar ingen större roll vilken det är.

Om den är för asfalt eller stig, om den har växlar eller inte. Om den är svart eller vit, blå eller röd. Det räcker med att jag gränslar den, låter fötterna landa på pedalerna och börja rulla, då kommer ruset. Intensiteten och varaktigheten är sen exponentiell i förhållande till grad och typ av exponering. Trots stunder av tillfällig överdosering har jag aldrig tröttnat och abstinens resulterar egentligen mest i längtan.

Allt började egentligen som en tillfykt. Under struliga tonårstider tog jag mig ut till skogs på cykeln. Det blev mitt paradis, min hemliga trädgård. Där fick jag bara vara, med mig själv, med tankarna, med skogen, jag kunde vara borta i timmar. Där och då var det något som fastnade, en kärlek till naturen, en kärlek till cykel.

Det som först var en fristad blev snart ett jobb, först som cykelbud i Göteborg, sen som cykelmekaniker i Seattle och sen en tid tillbaka som medarbetare på den tidning du just nu håller i din hand eller synar på en skärm. En tidning jag som er nya chefredaktör hoppas få fylla med så mycket cykelpassion det bara går.

Mer om just cyklingens lyckobringande aspekter har Niclas Sjögren på sitt sedvanligt eminenta vis laborerat om i vårt senaste nummer som finns ute nu. Kilimanjaro låter kanske som ett piller ur en Pippi-roman, och även om höjdsjuka kan medföra lite knepiga bieffekter var vi mest nyfikna på hur det var att cykla nerför berget, så vi knatade upp till toppen med cyklarna på ryggen. På tema äventyr, missa inte våra tips för äventyrlig fjällcykling här på hemmaplan. Mer stillastående har vi varit under några pass på trainern, och för att du ska få ut det mesta av din tid inomhus guidar Fredrik Ericsson dig till de bästa passen– allt för att du ska kunna maxa lyckoboosten när det äntligen våras. 

ROLIGAST JUST NU 
Kolla in ”Ex engineer leaks how marketing works in the bike industry” på YouTube, kanske den absolut roligaste versionen som vi har sett av den där hysteriske spanjoren El Risitas.

STÖRSTA FRÅGETECKNET JUST NU?
Nästa år blir det inget Velothon i Stockholm, Vätternrundan säljer inte slut som den brukar och efter att Team Tre Berg lade ner i somras har Sverige inte längre ett enda professionellt cykelstall. Vad händer med landsvägscyklingen i Sverige? 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiotre med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!