Fahlin nöjd med 16:e plats i VM-tempot | Bicycling.se
Landsväg

Fahlin nöjd med 16:e plats i VM-tempot

11 okt 2016

Emilia Fahlin kom på 16:e plats i tempoloppet på VM i Doha idag, 2:30:40 efter segraren, Amber Neben från USA, som fick dela prispallen med silvermedaljören Ellen Van Dijk, Nederländerna och Katrin Garfoot, Australien som tog bronset.

– Jag är riktigt nöjd med mitt lopp. Det är ett steg i rätt riktning efter besvikelsen på EM-tempot. Tekniskt sett och hur jag disponerade loppet var mycket bra. Det känns bra att fått gjort ett bra tempo då jag vill satsa mer på tempo framöver, säger Emilia Fahlin efter målgången. 

Emilia Fahlin, 28 år, är redan inne på sin tionde proffssäsong. Det senaste året har hon höjt sig flera nivåer och uppnått flera fina internationella placeringar, bland annat vann hon för första gången den prestigefulla Vårgårda Women's World tour i somras. Hon kom tia på Belgien runt och tog en fjärdeplats i den andra etappen av Auensteioner Radsporttage i Tyskland. Som hjälpryttare till Emma Johansson på OS i Rio medverkade Emilia också till Sveriges första medalj under OS. 

Emilia Fahlin kör även linjeloppet på lördag tillsammans med Emma Johansson, Sara Mustonen, Sara Penton och Alexandra Nessmar. Starten går klockan 11:45 svensk tid och kan följas i Viaplay och TV10. 

Dagarna innan kör juniorerna och U23:orna linjelopp på torsdag och fredag.

Mer om VM i Doha

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugoett med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!