Fahlin vann Vårgårdas World Tour | Bicycling.se
Landsväg

Fahlin vann Vårgårdas World Tour

Emilia Fahlin jublar efter sin första World Tour-seger i Vårgårda   Foto: Christer Hedberg
21 aug 2016

Succén fortsätter för de svenska cykeldamerna. OS-silver för Emma Johansson, VM-guld och OS-guld för Jenny Rissveds, VM-guld till Ida Jansson – och på söndagen första World Tour-segern för Emilia Fahlin.

– Jag har verkligen drömt om det här. Mitt livs största cykelögonblick, säger 27-åringen från Örebro, efter spurtstriden mot resten av världseliten i Vårgårdas 14 mil långa linjelopp.

Miljontals tv-tittare och tusentals åskådare på plats såg hur svenskan tog över ledningen 200 meter från mål i gruppen om nio cyklister som tidigare ryckt ifrån huvudklungan.

– Det blev ett powerupplopp. Det var nästan bara att blunda och ställa sig på sista växeln. Jag får gåshud över hela kroppen när jag tänker på slutet av loppet.

I normala fall fungerar Emilia Fahlin som hjälpryttare i sitt italienska stall Alé Cippolini. I OS var rollen densamma för att assistera Emma Johansson. Men på hemmaplan fick den flerfaldiga svenska mästarinnan chansen att spela huvudrollen.
Och som hon tog den.

– Jag fick ta ganska stort ansvar med mycket dragjobb när vår grupp kommit loss. Men på slutet blev det lite katt-och-råtta-lek där man fick hålla sig kall. Att det höll hela vägen var fantasitiskt, säger Emilia.

Efter målgång utbröt rena kramkalaset när lagkompisar, släkt och vänner ville fira segern. Och Emilia själv tackade för det stora stödet från publiken längs hela banan.
– Det här har alltid varit min höjdpunkt på säsongen. Och nu mer än någonsin…

Tvåa kom finländskan Lotta Lepistö, Cervelo Bigla och trea Chantal Blaak, Boels Dolmans.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiosju med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!