Följ kompisen på Vätternrundan | Bicycling.se
Landsväg / Vätternrundan

Följ kompisen på Vätternrundan

13 jun 2017

Mer än 23 000 anmälda cyklister står på startlinjen i världens största motionslopp på cykel den 16-17 juni. Bland dem finns tre OS-guldmedaljörer och tiotusentals andra motionärer från hela världen. Så här kan du följa cyklisterna i Vätternrundan.

- Jag har själv cyklat sex Vätternrundor, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson. Att se och höra publiken runt banan och i start- och målområdet ger alla som cyklar en riktig kick.

Många av de 23 000 deltagarna kör Vätternrundan för allra första gången. För andra är cykelloppet en tradition och den årliga moroten för cykelträningen. På startlinjen i årets Vätternrunda den 16-17 juni finns till exempel fyra deltagare som har cyklat 50 lopp eller mer. Två av dem har cyklat samtliga lopp. Totalt sett har över 600 deltagare utmanat sig själva 20 gånger eller mer.

Fredagen den 16 juni klockan 19.30 går första start och sedan startar åkarna hela natten och en bra bit in på morgonen. Första cyklisten beräknas nå målet i Motala vid 4-5-tiden på morgonen och därefter kommer över 20 000 cyklister att rulla in i den hägrande målgången ända fram till 24.00 på lördagen.

Live-sändning från banan

Vätternrundan storsatsar i år på live-streaming, där tittarna kan följa det som händer på banan med hjälp av sex kameror som strömmar video direkt från utvalda cyklister. Bland annat kommer tittarna att kunna följa OS-guldmedaljören på skidor, Johan Olsson, som ska cykla med en av de sex kamerorna. Live-sändningen kan följas på sajten www.cykla.se och på Vätternrundans webbplats www.vatternrundan.se.

Vill du följa en cyklist under loppet?

Under loppet kan man följa cyklisterna via webbplatsen och se vilka depåer och mellantider som har passerats. Du ser även när åkaren har gått i mål.

Det går också att följa en särskild cyklist genom att få sms med alla mellantider och sluttider. Skriv in koden för loppet (Tjejvättern =TJV, Halvvättern = HV, Vätternrundan= V) följt av mellanslag och startnumret på den cyklist du vill följa. Skicka meddelandet till 72 456. Sms-tjänsten kostar 30 kronor.

Via appen RaceOne kan cyklister dessutom själva dela sitt lopp med vänner och bekanta.

Vill du se hur det gick för en cyklist efter loppet?

Efter loppet går det att söka på ort, namn eller startnummer på resultatsidan på webbplatsen för att få reda på tiderna för de lokala åkarna.

Direktlänk till Vätternrundans resultatsida över samtliga åkare:

http://vatternrundan.se/resultat/

Gilla artikeln





(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttio med siffror i fältet här

Kommentarer


2018-06-12 07:01   Rosita

Hjälp....Vet inte vart jag vänder mej???Har beställt bevakning till Vätternrundan, det blev beställt 6 stycken på samma startnummer,,,det bara mata på, blir det 6x30:- ???

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!