Fortsatt högt tryck på platserna i Vätternrundan 300 km | Bicycling.se
Landsväg / Vätternrundan

Fortsatt högt tryck på platserna i Vätternrundan 300 km

25 okt 2017

På onsdagskvällen öppnade anmälan till Vätternrundan 300 km och efter en minut var över 80 procent av platserna bokade.

Det finns fortfarande några platser kvar i Vätternrundan 300 km. Att loppet inte fylldes direkt, som förra året, är inget som oroar Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan.

- Vårt mål är inte att ha ett fulltecknat lopp inom några minuter. Vår ambition är att så många som möjligt får möjlighet att cykla vårt fantastiska lopp. Att anmälningsförfarandet inte är lika hetsigt kan dessutom innebära att fler av dem som anmäler sig också kommer till start.

- Vi märker att människors beteende ändras, man väntar längre med att anmäla sig i dag. Och det måste vi anpassa oss till, säger Gunilla Brynell-Johansson. Att saker har varit på ett visst sätt tidigare betyder inte att det alltid kommer att vara så.

Cykling är en populär motionsform som växer och breddas. Fler och fler motionärer väljer att cykla, också i nya former.

- Vi vill ge fler möjligheten att cykla något av våra lopp under Cykelveckan. Därför har exempelvis MTB-Vättern återkommit och det loppet har gått från 600 till 2000 startplatser på två år, säger Gunilla Brynell-Johansson.

På torsdag klockan 10.00 öppnar anmälan för de återstående platserna till Vätternrundan 300 kilometer på Mina Sidor på vatternrundan.se. Där kan du även anmäla dig till MTB-Vättern 25 km/50 km, Tjejvättern 100 km och Halvvättern 150 km. Anmälan till 100 kilometersloppet öppnar den 15 januari.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiotre med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!