Fortsatt strul för Lindgren och Giger i Cape Epic | Bicycling.se
MTB

Fortsatt strul för Lindgren och Giger i Cape Epic

28 mar 2010

Den sjunde etappen av Cape Epic kördes under lördagen och sträckte sig över 99 kilometer med sammanlagt 2160 höjdmeter. De yttre förutsättningarna var mulet väder med regn i luften. Problemen fortsatte för Emil Lindgren och Fabian Giger även denna etapp.

Den sjunde etappen av Cape Epic kördes under lördagen och sträckte sig över 99 kilometer med sammanlagt 2160 höjdmeter. De yttre förutsättningarna var mulet väder med regn i luften. Problemen fortsatte för Emil Lindgren och Fabian Giger även denna etapp.


Efter punkteringen och tidsförlusten på den sjätte etappen hoppades duon att oturen skulle vara över och att de skulle ha lite tur med sig istället. Men ack, så blev det inte. I samband med den kostsamma punkteringen så visade det sig att de två varit för långt i från varandra. Regelverket stipulerar att avståndet aldrig får vara mer än två minuter. Nu fick de två ett tidstillägg på 60 minuter.

– Jag bryr mig inte så mycket om det. Trampar vidare och låter benen tala, fräste Emil Lindgren.
Med andra ord, det var inte den bästa uppladdningen för ett superlopp på favoritbanan i Oak Valley. Och problemen skulle fortsätta. Magproblemen som florerat bland cyklisterna drabbade nu även Fabian Giger och därmed var dagen förstörd för Rabobank - Giant Offroad Team.

– Fabian har lite magproblem och inget krut i benen kvar, rapporterar Emil Lindgren efter dagens lopp.

– Jag själv hade superben och var på hugget. Efter cirka en timmas körning fick vi slå av på takten och köra resten själva. Trots allt så var det en bra träningsdag. Inte mycket att säga när man har dåligt med energi så har man, konstaterar Emil Lindgren.

Inte ens några naturupplevelser kunde hjälpa de två denna tunga dag. Det enda som visade sig var en pungråtta men det hjälpte föga när energin tröt för den olycklige schweizaren.

– Imorgon är det sista etappen och jag hoppas Fabian är på hugget igen. Det skulle sitta bra med en stark avslutning, hoppas Emil.

Mycket pekar på att det blir Team Bulls 1 med Karl Platt och Stefan Sahm som tar hem slutsegern. De har elva minuters marginal ner till tvåan Team Songo - Specialized by DCM. Cirka nio minuter bakom dem kommer en jagande vargflock, där bröderna Flückiger kört riktigt starkt de senaste etapperna. Nu återstår bara den åttonde och sista etappen över 65 kilometer och 1640 höjdmeter.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sexton med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!