Fredrik Kessiakoff blir ny förbundskapten för MTB | Bicycling.se
MTB

Fredrik Kessiakoff blir ny förbundskapten för MTB

27 aug 2019

Den tidigare proffscyklisten Fredrik Kessiakoff blir ny förbundskapten för Mountainbike. Han tillträder sitt uppdrag den 1 oktober.

De senaste fyra åren har Fredrik Kessiakoff haft en strategisk roll som styrelseledamot i Svenska Cykelförbundet och har bland annat arbetat för att stärka MTB nationellt. 

- MTB är en gren med många discipliner. Jag har lagt mycket av min fritid på att hjälpa till i förbundet, något som jag hoppas att grenen har gagnats av och jag är väldigt ödmjuk inför mina nya uppgift, säger han.

Tillsammans med Svenska cykelförbundets generalsekreterare, Leif Karlsson, har Kessiakoff även satt ihop en strategi- och utvecklingsgrupp bestående av sex personer som kommer hjälpa till med allt från uttagningar till landslaget, till att stötta den nya förbundskaptenen i strategiska beslut.

- Jag är väldigt nöjd med rekryteringen av Fredrik Kessiakoff som övergripande förbundskapten MTB. Fredrik har unik kompetens och insyn i tävling och träning på högsta internationella nivå inom både Mountainbike och Landsväg och har ett starkt driv att utveckla svensk MTB. Fredrik har varit tongivande i skapandet av den nya organisationen inom MTB med både strategi- och utvecklingsgrupp och införande av grenspecifika förbundskaptener, säger Leif Karlsson, generalsekreterare för SCF.

Som ny förbundskapten vill Fredrik Kessiakoff fortsätta stärka MTB internationellt och skapa utrymme för idrotten att växa nationellt.

- Det finns många duktiga cyklister som är hungriga och jag ser fram emot att ta ett större ansvar och utveckla våra åkare. Samtidigt vill jag fördela pengarna på fler åkare för att få ut fler på tävlingar i SCF:s regi. Men vi ska åka när man har på internationella tävlingar att göra, och inte bara för att samla erfarenhet.

Vad blir din viktigaste uppgift som förbundskapten?

- Mycket handlar om planering inför kommande uppdrag och avstämning med både cyklister och ledare. Jag vill även ta ett större grepp och verkligen utveckla våra åkare långsiktigt. Dom som vill bli duktiga på MTB ska vi hjälpa och stötta på resan mot internationella framgångar. Kanske skapar vi en A-trupp och en B-trupp, samt tittar nedåt i leden för att säkerställa att ungdomar med ambitioner gör rätt saker nationellt inför en kommande elitsatsning. 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiosex med siffror i fältet här

Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!