Fredrik testkör för Team Giant-Shimano | Bicycling.se
Landsväg / Profiler

Fredrik testkör för Team Giant-Shimano

  Foto: Team Giant-Shimano
10 jul 2014

20-åriga Fredrik Ludvigsson blir stagiare i World Tour-laget Team Giant-Shimano från och med augusti. Det handlar om en form av praktikplats som kan leda till ett riktigt proffskontrakt i laget.

Fredrik, som är Tobias Ludvigssons yngre bror, har haft en stabil inledningen på säsongen med höjdpunkter som en fjärde plats på SM samt 10:e plats i både Tour de Normandie och Circuit des Ardennes. Han hade också den ungdomströjan i Tour d'Azerbaidjan i några dagar.

Fredriks stagiare-kontrakt med World Tour-laget börjar 1 augusti och hans första planerade tävlingar är Arcitc Race of Norway och Tour of Britain.

– Vi tror att Fredrik har både den talang och det driv som krävs för att ta steget upp till World Tour, och vi vill ge honom den här chansen och se hur han presterar på den här nivån, säger Aike Visbeek, coach i Team Giant-Shimano.

– Han är ung, men har redan visat att han kan göra goda resultat och att han lär sig snabbt. Som cyklist är han stark på tempo och i klättringar, men han är också bra på att positionera sig när han behöver vilket är ett tecken på mognad.

– Jag är mycket glad över att ha fått chansen att visa mig själv på högsta nivå. Det har varit mitt mål tävla med de bästa ända sedan jag började cykla.

Fredrik Ludvigsson har tidigare varit med i Team Giant-Shimanos utvecklingslag.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiosju med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!