Garmin köper upp Tacx | Bicycling.se
Prylar

Garmin köper upp Tacx

13 feb 2019

I ett av de större dragen vi sett i cykelbranschen de senaste åren köper giganten Garmin upp giganten Tacx.

Tacx är marknadsledande och har mer än fem decenniers erfarenhet inom sitt segment. De är kända för sina innovativa cykeltrainers, inklusive den högt ansedda NEO 2 (testad i Bicycling nr 1 2019)  Tacx trainers ger en mycket realistisk simulering och kan kopplas ihop med flera populära träningsappar, som Zwift, för att du skall få ut maximalt av dina träningspass. Tacx har även egen mjukvara/applikation som erbjuder träningsplaner, dataanalys, landskapsfilmer, live-motståndare och mycket mer.

 – Tacx levererar en helt ny produktkategori till Garmins redan breda produktsortiment inom Fitness och gör oss starkare på marknaden för inomhusträning. Tillsammans med Tacx kommer Garmin kunna erbjuda en sömlös, rolig och motiverande cykelupplevelse både inomhus och utomhus, året runt. säger Cliff Pemble, Garmins president och koncernchef.

Garmins dominans på cykeldator- och GPS-scenen går nog inte att ta miste på. 

– Med Garmins stora möjligheter till produktutveckling och globala distributionsnätverk ser vi fram emot att arbeta tillsammans för att ytterligare förbättra funktionaliteten i våra trainers och erbjuda dem till cyklister runt om i världen, säger Koos Tacx, VD för Tacx.

Tacx sysselsätter nästan 200 medarbetare, som nu kommer bli en del av det globala teamet hos Garmin. Tacx genomgår för närvarande ett kapitalinvesteringsprojekt för att expandera produktutveckling och produktionskapacitet.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugoåtta med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!