Gavazzi spurtvann efter lång utbrytning | Bicycling.se
Landsväg / Spanien Runt

Gavazzi spurtvann efter lång utbrytning

8 sep 2011

Torsdagens etapp präglades av en lång utbrytning som fick möjligheten att hålla hela vägen. Hetast i utbrytargruppen var Jurgen Vandewalle (Quick Step) och Francesco Gavazzi (Lampre-ISD).

Duon kom loss med en kilometer kvar till mål och kunde göra upp om segern. Gavazzi vann enkelt spurten över belgaren.

Klungan visade tidigt på etappen att de inte tänkte slita ut sig för att komma ikapp den stora utbrytargruppen, de rullade i mål knappt åtta minuter efter Francesco Gavazzi.

Fredrik Kessiakoff (Pro Team Astana) har börjat återhämta sig från den magsjuka och feber som satte stopp för ett fantastiskt resultat i sammandraget. Han blev 71:a på torsdagens etapp och hoppas kunna hitta på något de avslutande etapperna.

– Jag har hopp om att komma tillbaka, säger Fredrik Kessiakoff.

Thomas Löfkvist (Sky Procycling) var 50:e man att passera mållinjen i Noja. 

Juan Jose Cobo i Geox-TMC behåller ledningen i tävlingen, 13 sekunder före Chris Froome (Sky Procycling). Men han är rädd för vad britterna kan hitta på under de kvarvarande etapperna.

– Bonussekunderna kan ha mycket att säga till om de sista tre dagarna, för det är några även i Madrid som kan avgöra allt. Vi kommer att försöka försvara oss på samma sätt som i dag, genom att låta en utbrytning gå. Men jag är säker på att Sky kommer att försöka sig på något i morgon, vi kommer att få försvara min ledning, säger Juan José Cobo.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiosex med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!