Goda nyheter för Alexandra Engen | Bicycling.se
MTB

Goda nyheter för Alexandra Engen

  Foto: Svenska cykelförbundet
14 mar 2012

Skadorna efter olyckan på Cypern i februari var lindrigare än man först befarat, och Alexandra Engen har nu gett sig av till Sydafrika och årets världscupspremiär i Pietermaritzburg.

Det har varit många turer för den femfaldiga svenska mtb-mästarinnan från Bankeryd de senaste tre veckorna. Efter den olyckliga vurpan på Cypern fick hon sy tre stygn i knäet och gipsa handen. Tio dagar senare fick hon beskedet att båtbenet var brutet och att minst åtta veckor i gips väntade.
Alexandra Engen flög därför direkt till Stockholm för ytterligare undersökningar. Där konstaterades beskedet att båtbenet var helt, och gipset ersattes av en stödskena.
I fredags var det dags för återbesök. Nu gjordes en magnetröntgen för att upptäcka eventuella ledbandsskador eller skador inuti skelettet. Där fastställdes att alla ledband var intakta och att skadorna endast är muskulära.
Efter det glädjande beskedet bestämde Alexandra Engen i samråd med tränare och läkare att lägga om planen ytterligare en gång och flyga ner till Tyskland för att kunna ansluta till sitt team för resan ner till Sydafrika och årets världscupspremiär i Pietermaritzburg kommande lördag.
–Jag är otroligt glad och lättad. Efter det nedslående beskedet på Cypern har jag försökt vara positiv och göra det bästa av situationen. Men att det skulle bli så här bra hade jag knappt vågat drömma om. Jag har inte kunnat träna ordentligt de senaste tre veckorna och vet inte alls hur jag kommer stå mig nere i Sydafrika. Men jag är glad bara att få vara tillbaka på cykeln igen, säger Engen.
På måndagskvällen bar det av till Pietermaritzburg tillsammans med det nya tyska teamet Ghost Factory Racing.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttionio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!