Grov endurotävling i Åre | Bicycling.se
Landsväg / Tävlingar

Grov endurotävling i Åre

16 jun 2013

Skandinaviens hårdaste enduro-tävling går av stapeln i Åre under juli månad. En kung och drottning av bergets vindlande stigar skall koras. Kommer det att bli du?

Mountainbike-tävlingar som faller under epitet "enduro" har de senaste åren tilltagit i popularitet. Förenklat kan man beskriva det som ett rally på cykel, där en rad specialsträckor av olika karaktär skall köras under tidtagning. Slutsegraren är den cyklist med lägst sammanräknad tid.

Med en progressiv mix mellan det bästa och roligaste av traditionell crosscountry och downhill, har enduro etablerat sig som en frisk fläkt bland de olika sätten man kan tävla på en mountainbike. Och nu är det dags för årets roligaste enduro som arrangeras uppe i de jämtländska fjällen.

Den 6 juli arrangerar Åre bergscyklister tävlingen Enduro King & Queen by Sweet Protection. Över fyra specialsträckor av olika karaktär ska en kung och drottning av Åreskutans maskinskapade- och naturliga singletracks krönas. Bansträckningen är ännu inte  känd, utan kommer avslöjas dagen innan tävlingen går av stapeln. 

Tävlingsledningen beräknar att den faktiska tävlingstiden kommer uppgå till dryga 45 minuter och den totala åktiden kring sex timmar. Efter avslutad tävling väntar en after-bike på Parkvillan och därefter prisutdelning på Holiday club. 

Låter som en utomordentligt trevligt sätt att tillbringa en dag på sin mountainbike i Åre. Anmäl dig på länken ovan! 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotre med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!