Han ska cykla till Sydpolen | Bicycling.se
Cykelkultur

Han ska cykla till Sydpolen

Garanterat myggfri cykling söderut
24 nov 2012

Under december ska polaräventyraren Eric Larsen försöka sig på att bli först med att cykla till Sydpolen. Hans expedition Cycle South kommer att bli den första i världen att cykla över den antarktiska kontinenten.

Resan till Sydpolen är 120 mil lång. Om vädret tillåter kommer Larsen också att köra samma väg tillbaka till kusten. Målet med Cycle South är bland annat att kombinera äventyr med att visa att människor kan använda cykeln på många sätt för att förbättra både miljö och livskvalitet. Den viktigaste målsättingen för Larsen är ändå att samla in pengar till the Davies Phinney Foundation, World Bike och the Winter Wildlands Alliance. Hela expeditionen kommer att förevigas både som bok och dokumentärfilm.

– Det finns fler anledningar till att ingen har klarat denna utmaning. Mina tidigare erfarenheter och mina förberedelser kommer i slutändan att avgöra om jag lyckas eller inte, säger Eric Larsen.

Kyla och avlägsenhet är inget nytt för Eric. Han har lett tre lyckade skidexpeditioner till Sydpolen och han har tillbringat totalt sex månader på Antarktis. Under 2010 lyckades han och hans Save the Poles-expedition nå både Syd- och Nordpolen, samt bestiga Mount Everest under 365 dagar. Under 2006 blev han den första människan att lyckas nå Nordpolen under sommaren. 
Cykeln som kommer att användas för ändamålet har modifierats på flertal sätt för att möjliggöra framkomst på ett flertal olika underlag. Bland annat ingår ett par extremt breda däck i utrustningen.

Cycle South kommer att kunna följas i realtid med hjälp av DeLormes inReach satelitteknologi och Eric Larsen kommer även att kunna sända och ta emot textmeddelanden via denna teknik. 

Mer om Cycle South

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiosex med siffror i fältet här

Kommentarer


2014-01-19 20:30   Christian

Här har ni en tjej som faktiskt lyckades cykla hela vägen till Sydpolen. Hade varit kul att läsa en intervju med henne i Bicycling.
http://www.icetrikes.co/community/ice-blog/world-record-set

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!