Hur är det att cykla och tävla ihop som par? Följ Jessica och Jaime i vår nya blogg! | Bicycling.se
Cykelkultur

Hur är det att cykla och tävla ihop som par? Följ Jessica och Jaime i vår nya blogg!

25 aug 2016

Jessica Clarén och Jaime Palou lever och andas träning och cykel. I september tar de sikte på den tuffa utmaningen Swiss Epic – tillsammans. I bloggen får vi hänga med inför och under tävlingen. Vi har kollat närmare på vilka de är och vad som blir deras största utmaningar.

Jaime Palou fick sin första mountainbike i slutet av 80 talet och har sedan dess varit en stor vän av cykling i skogen. För Jaime var också kampsporten huvudfokus när han var grabb – allt från Tae Kwon Do till MMA.

Med rötter i Helsingborg flyttade han till Stockholm för elva år sedan, där hittade han cykelglädjen på riktigt. Den fantastiska naturen och variationen på stigar som man hittar utanför dörren i Sthlm är en av anledningarna till att han började rulla mer på två hjul igen. Idag jobbar han på Specialized Concept store i Hammarby sjöstad. 

Jessica Clarén är skåningen som växte upp mellan löpspåret och simbassängen. Jessica är en av våra största träningsbloggare och står med ena benet i träningsvärlden och andra i den digitala.

Jessica började instruera gruppträning 1998 och är idag bland annat Nike Trainer och Specialized ambassadör. 2013 satte hon sig på sadeln utomhus och upptäckte att det där med att cykla är ganska kul. 2014 startade hon She Rides – en community för alla (främst tjejer) som cyklar. 2013 tog hon SM-guld i lag i tempo. Just nu sitter hon mycket på sin mtb och susar fram över rötter och mjuka skogsstigar.

Vad kommer ni ta oss med på för äventyr? 
– Swiss Epic är ett 6-dagars etapplopp nere i alperna med tuffa stigningar och nedförskörningar. Man avverkar många höjdmeter varje dag. Vi kommer för första gången sedan Jessica började cykla lite mer på allvar (typ för 3 år sedan) köra ett etapplopp ihop och tror att våra olika styrkor kompletterar varandra. Vi känner varandra minst sagt innan och utan och tror att det kan bli underhållande att följa oss på tävlingen. 

Vad är huvudsyftet med tävlingen?
– Att få en otrolig upplevelse ihop på cykeln. Framför allt utvecklas ihop. Vi jagar självklart en bra placering med eftersom vi båda är tävlingsmänniskor. 

Vad ser ni mest fram emot?
– Jaime: Naturen och att komma i mål.
– Jessica: Känslan av att vara sjukt nöjd (och naturen). 

Vad blir största utmaningen?
– Att hålla sams - hahhaha!

Här kommer du kunna följa Jessica och Jaimes blogg!

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!