Hur ska man tvätta sina cykelkläder? | Bicycling.se
Prylar

Hur ska man tvätta sina cykelkläder?

2 maj 2017

Ofta, är det enkla svaret. Och snarast. Om du kastar dina stinkande, fuktiga och lortiga kläder i en hög och låter dem ligga där i en vecka kommer det bli svårt att få plaggen fräscha sen

Tvätta dem så snart du kan och efter varje pass – gammal smuts innebär mer slitage på kläderna än själva tvätten. Färgat syntetmaterial fäller inte så det är okej att blanda med vanliga kläder i tvättmaskinen. Men ta ändå liknande färger – dina cykelkläder kan fortfarande suga åt sig färg från andra plagg.

Är kläderna ordenligt blöta av svett, som efter ett spinningpass eller träning i hög värme, och inte kan tvätta på någon dag tjänar kläderna mycket på att sköljas upp lite direkt efter passet. 

Samma gäller om du varit ute på en riktigt lerig runda, då slipper du grus i tvättmaskinen som river hål på dina kläder. Dra upp dragkedjor och stäng eventuella kardborreband. Överdosera inte med tvättmedel och undvik sköljmedel helt – det täpper igen, låser fast olja och dålig lukt, och kan förstöra klädernas elasticitet. Använd torkskåp istället för tumlare, och använd låg värme. Får du ändå inte bort svettdoften? Testa att skvätta i lite ättika i facket för sköljmedel när du tvättar nästa gång.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiosex med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!