Jenny Rissveds och Jennie Stenerhag, överst på pallen i Cape Epic | Bicycling.se
MTB / Tävlingar

Jenny Rissveds och Jennie Stenerhag, överst på pallen i Cape Epic

27 mar 2017

Efter åtta dagars race, 70 mil och 15 000 höjdmeter, stod två svenskar överst på prispallen i årets något dramatiska upplaga av Cape Epic. Jennie Stenerhag i damklassen och Jenny Rissveds i mixklassen.

Det blev minst sagt revansch för Jennie Stenerhag, förra året låg hon två men var tvungen att dra sig ur tävlingen och hon opererades strax efteråt för att korrigera oregelbundna hjärtslag.

”Jag kan inte sluta gråta, jag är så lycklig. Jag vet inte exakt vilket datum det är idag men jag tror det är nästan exakt fyra dagar tills årsdagen av min hjärtoperation. Sedan dess har det varit mitt största mål att komma tillbaka och vinna detta race. Att klara det är helt overkligt, jag kan inte fatta att jag står här som vinnare”

Absa Cape Epic 2017 Stage 7 - Elgin to Paarl

Foto: Greg Beadle, Absa Cape Epic

Tillsammans med schweizaren Esther Suss plockade hon hem förstaplatsen med över en halvtimmes försprång över tvåorna.  

Foto: Nick Muzik, Absa Cape Epic

”Det har knappast varit en enkel vecka men Esther och jag har varit i en så bra form att det inte varit så tufft som jag trodde det skulle bli. Men jag tror vi vann för att vi inte har stressat, behållit vårt lugn och inte trott att vi kan vinna förrän vi faktiskt passerar mållinjen.

För mixsegraren Jenny Rissveds var det premiär inom etapplopp. “Att vinna Cape Epic är en stor grej för mig. Jag har aldrig kört etapplopp innan och jag var inte alls säker på att jag skulle klara det. De senaste åtta dagarna har varit väldigt känslosamma, veckan började väldigt hårt med hetta, torka, starka vindar och sand. Det blir inte hårdare ån såhär så det var fint att ha Thomas Frischknecht som partner”

Hettan tog hårt under de första etapperna. Foto:Michal Cerveny

För våra bloggare Calle Friberg och Matthias Wengelin började veckan ganska krassligt men de avslutade på en mycket imponerande 15:e plats! Följ deras resa här

Foto: Kjell Friberg

Gilla artikeln





(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttioett med siffror i fältet här



Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!