Jenny Rissveds och Scott går skilda vägar | Bicycling.se
MTB

Jenny Rissveds och Scott går skilda vägar

22 feb 2018

En av mountainbikens mest lovande kvinnliga talanger behöver mer tid innan hon kommer tillbaka till tävlingsarenan och drar sig därför ur sitt kontrakt med SCOTT-SRAM MTB Racing Team.

Jenny Rissveds, som är både olympisk och svensk mästare i MTB meddelade idag att hon vill återhämta sig fullt ut och vara 100% redo innan hon börjar tävla igen och lämnar därför teamet. 

Efter att ha vunnit OS i Rio 2016 befann Jenny Rissveds sig i en helt ny situation - man skulle kunna säga ett helt nytt liv. Många saker förändrades för henne på kort tid. Vissa saker var positiva, men vissa var tyvärr negativa. Dels konflikten med Svenska Cykelförbundet och så förlorade hon både sin mor- och farförälder på kort tid. Som ett resultat fick Jenny psykiska problem som höll henne borta från tävlingarna under en stor del av förra säsongen. Med 2018 för dörren har hon kommit fram till slutsatsen att det är bättre för henne att först återhämta sig och sedan tänka på en comeback, istället för att lova mer än hon kan ge.

 "Jag är väldigt tacksam för de år jag har haft med Thomas Frischknecht och SCOTT-SRAM Team. De har gett mig ett unikt och viktigt stöd. Utan Thomas och laget hade jag aldrig kunnat göra vad jag gjort på cykeln under de senaste åren. Jag skulle gärna vilja vara en del av laget men för att vara med i ett lag behöver man bidra och tyvärr kan jag helt enkelt inte göra det just nu. Det har inte varit ett enkelt beslut, men jag är övertygad om att det här är det bästa för alla berörda parter och att detta kommer att ge mig de bästa förutsättningarna för att komma tillbaka, bättre och starkare än någonsin" säger Jenny i ett pressmeddelande från Scott.

Team Manager Thomas Frischknecht tillsammans med Jenny Rissveds på förra årets Absa Cape Epic MTB i Sydafrika

 

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttio med siffror i fältet här

Kommentarer


2018-02-24 14:30   Tomas

Hoppas att Jenny kan hitta tillbaka till sig själv och cyklingen,hon har definitivt vunnit en plats i mitt hjärta.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!