Kamera från Shimano visar fart och effekt | Bicycling.se
Prylar

Kamera från Shimano visar fart och effekt

7 feb 2014

I det växande segmentet actionsportkameror introducerar nu den japanska cykeljätten Shimano sitt bidrag kallad CS-1000. Och den har unika funktioner som inte konkurrenterna har...

Shimano lanserar nu sin första actionsportkamera kallad CM-1000. Kameran, som sparar bild, video och ljud på microSD-kort, består av en bildsensor på 16 megapixlar, väger 86 gram och är vattenskyddad ner till 10 meters djup.

Förutom de sedvanliga funktionerna som att kunna filma och ta stillbilder, så är kameran konstruerad för att integreras med Shimanos elektroniska växelgrupper Di2. Det spekuleras att exempelvis vald växel ska kunna ses i bild.

Kameran stöder också det trådlösa överföringsprotokollet ANT+, vilket teoretiskt innebär att fart, kadens, effekt och puls kan läggas över kamerabilden. Som ett träningsverktyg så har onekligen CM-1000 potential. 

Kameran är också utrustad med WiFi vilket innebär att du ska kunna koppla den till din smartphone och i förlängningen dela med dig av filmklipp och foton på sociala medier. 

Läs mer på Shimanos hemsida.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet elva med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!