Kessiakoff bra med på Sierra Nevada | Bicycling.se
Landsväg / Spanien Runt

Kessiakoff bra med på Sierra Nevada

23 aug 2011

Årets upplaga av Vuelta a España har inte bjudit på någon lätt inledning. I dag, den fjärde etappen, var målet beläget uppe på toppen av Sierra Nevada. Fredrik Kessiakoff (Pro Team Astana) fortsätter att visa fin form och satt med i huvudfältet.

Etappen vanns av spanjoren Daniel Moreno (Katusha Team) före Chris Anker Sörensen (Saxo Bank-Sungard). Moreno och Sörensen bildade tätduo med fyra kilometer till mål och i finalen var det ingen tvekan om vem av dem båda som hade mest krafter i kroppen. Med 400 meter kvar styrde Daniel Moreno ut till vänster om Chris Anker Sörensen och höjde tempot, fick lucka och kunde i lugn och ro fira segern uppe på Sierra Nevada.

Pablo Lastras (Movistar Team) som vann i går och körde i den röda ledartröjan fick släppa huvudfältet tidigt i målstigningen. Ny ledare är Sylvain Chavanel (Quick Step).

Fredrik Kessiakoff förstärkte sin position som förstaåkare i Pro Team Astana genom att rulla i mål i samma grupp som de övriga storfavoriterna. Kessiakoff blev 19:e man på etappen, placeringen bakom Bradley Wiggins (Sky Procycling), som har Thomas Löfkvist som hjälpryttare. Löfkvist blev 70:e man, drygt sju minuter bakom Daniel Moreno efter att ha assisterat sin kapten under dagen.

– För mig var det viktigast att förlora så lite tid som möjligt, än att försöka skapa tid gentemot mina konkurrenter. Jag lyckades sitta med huvudfältet i mål, berättar Fredrik Kessiakoff. I morgon blir en ny svår etapp, med en krånglig avslutning som kan leda till att klungan delar på sig.

Fredrik avancerade i sammandraget i och med sin fina insats till Sierra Nevada och ligger nu sjua, 59 sekunder bakom Sylvain Chavanel. 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!