Kessiakoff: Det är en lång väg till Madrid | Bicycling.se
Landsväg / Spanien Runt

Kessiakoff: Det är en lång väg till Madrid

  Foto: Pro Team Astana
26 aug 2011

Fredrik Kessiakoff besitter just nu en mycket fin form och han har så här långt in på Vueltan kört varje etapp med klokhet. Han sitter rätt, agerar rätt och försöker spara på så mycket energi som bara är möjligt för senare bataljer som komma skall.

Han ligger sexa i sammandraget och har fått ta över rollen som ledare i Pro Team Astana, men det är med försiktig tillförsikt han blickar framåt.

– Jag är väldigt glad över att vara där jag är i sammandraget. Men det är en lång väg till Madrid. Jag vill inte vara topp-5 efter två veckor och ingenstans i slutet. Jag föredrar att sikta på topp-15 i sammandraget. I går förlorade jag några sekunder men det är inget problem. Jag föredrar att undvika stress och meningslös utmattning. Jag behöver fortfarande växa in i rollen som en åkare för sammandraget. Jag kom inte hit som lagets ledare så jag vill inte sätta press på mig själv, säger Fredrik Kessiakoff.

Fredrik Kessiakoff blev 16:e man på fredagens etapp till Talavera de la Reina och det imponerar på Andrei Kashechkin som efter målgången förklarade att han nu är beredd att jobba för svensken.

– Jag är beredd att jobba för Fredrik. Jag har haft otur i början av tävlingen och jag har redan tappat en del tid i sammandraget så jag ska hänge mig till Fredrik som är bäst placerad för den sammanlagda tävlingen. För min del kommer jag att fokusera på och ge allt för att ta en etappseger, säger Andrei Kashechkin.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!