Kessiakoff om dagens etapp till La Covatilla | Bicycling.se
Landsväg / Spanien Runt

Kessiakoff om dagens etapp till La Covatilla

28 aug 2011

Fredrik Kessiakoff berättar med egna ord hur han upplevde etappen upp till La Covatilla där han blev tionde man. Den insatsen gjorde att han klättrade upp på fjärde plats i sammandraget.

– Jag tror att de flesta åkarna var trötta efter gårdagens ansträngning, atmosfären var mer avslappnad i gruppen i dag. Självklart har alla utmanare till totalsegern blivit mer nervösa i de sista bergen och farten har hårdnat i klungan. Jag kände mig väldigt bra i inledningen av sista stigningen men när jag kommit halvvägs började jag blir trött och kände av ansträngningen från i går. Därför valde jag att inte svara på några av attackerna. Jag bestämde mig för att fortsätta klättra i min egen fart. Sen började jag känna mig bättre mot slutet så jag tror att jag fortfarande har krafter kvar till tempot i morgon, säger Fredrik.

I morgon väntar ett mycket viktigt tempolopp i Salamanca för utgången av den sammanlagda tävlingen.

– Jag tror att morgondagen kommer att bli en smärtsam dag för oss alla. Jag kommer inte köra med målet att vinna etappen eller ta över ledartröjan, men för att förlora så lite tid som är möjligt. Jag hoppas på att bara förlora 20 till 30 sekunder. Jag känner mig bra men jag vill inte slita ut mig för mycket under det här tempoloppet. Det är fortsatt en lång väg till slutet av Vueltan, jag vill fortsätta behålla krafterna, avslutar Fredrik.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttionio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!