Klungskolan del 10: Koll på prylarna | Bicycling.se

Klungskolan del 10: Koll på prylarna

2 feb 2017

Att sinka hela gruppen för att du drabbas av mekaniska problem känns aldrig bra. Så här kommer ni snabbt ut på vägen igen.

Se till att allt fungerar innan du ger dig ut på en runda i grupp. Åk inte till mötesplatsen med växlar eller bromsar som behöver justeras, eller en sadelhöjd som du inte är nöjd med. Dina däck ska vara pumpade, vattenflaskorna fyllda och eventuell energi ska finnas i fickan. Det är också en självklarhet att alla har med sig verktyg, slang, pump samt en kontaktuppgift i fickan, till exempel ICE-nummer i telefonen, eller en lapp med telefonnummer till någon anhörig. Oförutsedda saker händer oss alla ibland, men var inte den där strulputten som alla alltid får vänta på varje gång.

När någon av er drabbas av punktering eller ett mekaniskt haveri – hjälp till så går det fortare för er att komma vidare. Tillsammans är ni effektiva. Är du grym på att exempelvis kränga av däck så erbjud gärna din hjälp, medan någon annan vecklar ut och pumpar upp ny slang, och en tredje håller i cykeln. Blev du sysslolös? Kanske är det här ett bra tillfälle för en snabb kisspaus i buskarna.

Här hittar du de övriga delarna i klungskolan:

Del 1 Lär dig språket

Del 2 Tvåpar och farthållning

Del 3 Trivsel och säkerhet

Del 4 Se upp i backen!

Del 5 Så håller ni ihop uppför

Del 6 Så fixar du käket

Del 7 Bästa svängen

Del 8 Fixa vingen

Del 9 Ta hand om varandra

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtionio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!