Solna inför krav på cykelparkering | Bicycling.se
Cykelkultur

Solna inför krav på cykelparkering

5 mar 2014

Solna inför en ny parkeringsnorm som betyder att det läggs krav på cykelparkering vid nybyggnation.

Solna utanför Stockholm arbetar aktivt med att förbättra infrastrukturen och säkerheten för cyklister. Solna har som i andra städer i Sverige noterat ett ökat cyklande under de senaste åren. Som ett led i denna trend med ökning av dagligt cyklande och en minskning av bilanvändande, så införs en ny parkeringsnorm som också innefattar särskilda krav på parkeringsplatser för cyklar. 

Anders Ekengren, kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande kommenterar:

– För att möta dagens och framtidens behov med ökat cyklande och minskat bilåkande beslutade stadsbyggnadsnämnden den 19 februari om en ny parkeringsnorm som också omfattar krav på cykelplatser vid nybyggnation, säger Anders Ekegren.

Beronde på boendeform så varierar de nya direktiven från 1.5 till 4.5 cykelplatser cykelplatser per hushåll. Parkeringsnormen omfattar också arbetsplatser och i stort är normen 0.4 cykelplatser per anställd.

Solna flaggar också för att parkeringsnormen kan revideras efter de rådande behoven. 

Solna Stads pressrelease

Saknas det särskilda parkeringsplatser för cyklar där du bor? Kan kommunen göra mer för att tillmötesgå pendlande cyklister? Kommentera gärna nedan.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiosex med siffror i fältet här

Kommentarer


2014-03-05 08:15   Sven Persson

Cykelparkeringar är inte bara cykelställ. Det som saknas är parkeringar under tak, och gärna i uppvärmt utrymme. Cykelparkeringar skall även snöröjas, något som ofta glöms bort.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!