Ladda för våren på cykelmässan i Kista | Bicycling.se
Cykelkultur

Ladda för våren på cykelmässan i Kista

6 mar 2018

Den 16 mars går startskottet för cykelsäsongen 2018. För andra året anordnas Svenska Cykelmässan, i år på Kistamässan utanför Stockholm.

Under tre fullspäckade dagar bjuds branschfolk och cykelintresserade på massor av intressanta nyheter från ledande tillverkare, intressanta seminarier och pulshöjande aktiviteter.

Allt eftersom antalet cyklister ökar ställs också allt större krav på infrastruktur, på andra trafikanter och på cyklisterna själva. Cykelfrågor väcker heta känslor och är ständigt föremål för debatter. Så blir det även på Cykelmässan, där Sveriges Cykelriksdag anordnas för andra året. Politiker, experter och engagerade samlas möts i ett interaktivt debattformat för att ställa frågor, diskutera och kräva svar. Förra årets upplaga drog fullt hus, direktsändes av SVT och blev internationellt omtalad. I år är det valår, vilket gör det än mer intressant, och formen vässas ytterligare. 

Hallarna kommer att sjuda av aktiviteter, både i montrar och på gemensamma utrymmen. Under dagarna kommer besökarna att både kunna lyssna till cykelkändisar och andra cykelentusiaster men även prova-på aktiviteter kommer erbjudas. Arrangörerna kommer återupprepa den omåttligt populära elcykelbanan där besökaren har möjlighet att testa hur det faktiskt är att cykla elcykel. Här kommer även finnas trialuppvisning, ett område för barncykling, workshops och seminarier med några av landets största cykelprofiler. 

Vi kommer vara på plats, närmare bestämt i monter G:50 som ligger bredvid den stora scenen. Kom och snacka cykel och tävla om fina priser från oss och våra partners. 


Hon blev Silver-Emma med hela svenska folket, och som cykelambassadör gör Emma Johansson en insats som är guld värd. Emma finns på plats på flera ställen under mässan, bland annat under Cykelfrämjandets barnaktiviteter, och på Stora Scenen, där hon berättar inspirerande om hur viktigt det är att ha kul och trivas för att nå framgång.

Även intresset för att cykla utanför allfarvägarna ökar. Det märks tydligt dels inom mountainbike och stigcykling, som är temat för en Workshop-verkstad, dels inom cykelturismen. Avdelningen Cykla i Sverige är den perfekta platsen för att skaffa inspiration och information inför dina cykelresor. Här finns arrangörer, boenden, turistbyråer och cykelentusiaster av olika slag. Idag kan en cykelsemester se ut på många olika sätt.

På mässans Stora Scen kan man möta Tomas Gustafsson, skridskolegenden som sadlat om till cykel, Henrik Orre som lagar maten till proffsstallen, Fredrika Ek som cyklat jorden runt och många andra under mässan. 

På mässan ställer över 150 varumärken ut i 100-talet montrar. Biljett fixar du här
Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugoåtta med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!