Liquigas dominerade till Córdoba - Sagan vann | Bicycling.se
Landsväg / Spanien Runt

Liquigas dominerade till Córdoba - Sagan vann

25 aug 2011

Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) såg till att avsluta det fantastiska jobb som hans lag påbörjade i den tekniska utförskörningen in till Córdoba när han vann den sjätte etappen av Vuelta a España.

Liquigas-Cannondale skickade upp sina bästa utförsåkare i täten med cirka milen till mål och satte press på övriga lag. Den tekniskt krävande utförskörningen i kombination med den höga farten gjorde att klungan splittrades. Liquigas-Cannondale kom loss med Peter Sagan, Valerio Agnoli, Vincenzo Nibali och Eros Capecchi, tillsammans med spanjoren Pablo Lastras (Movistar Team) bildade de täten.

Det italienska laget fortsatte lagtempokörningen när de kom ner på platten. Pablo Lastras gjorde även han sin del av jobbet. När de svängde in på målrakan höll Pablo Lastras på att ställa till det riktigt ordentligt för det italienska laget som gärna hade velat att Vincenzo Nibali skulle vinna etappen, så att han skulle få så många bonussekunder som möjligt. Det öppnade upp för Pablo Lastras som var nära att snuva Liquigas.

Peter Sagan uppfattade hotet från spanjoren i tid och såg till att köra hem segern till laget.

– Vi gjorde ett fantastiskt jobb som lag. Det här var inte vår taktik men lyckligtvis blev det så här. Det hade varit bättre om Vincenzo Nibali hade vunnit etappen men det var bättre att en Liquigas-åkare vann än Pablo Lastras, säger Peter Sagan.

Fredrik Kessiakoff (Pro Team Astana) satt med i klungan på en 36:e plats, 23 sekunder efter Nibali. Han ligger fortsatt sexa i totalen inför den sjunde etappen.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiofem med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!