London calling | Bicycling.se
Landsväg

London calling

Fahlin, Johansson och Söderberg i finfin OS-form   Foto: Svenska cykelförbundet
23 jul 2012

På lördag inleds OS i London, och Sverige har flera anledningar att hoppas på cykelmedalj.

OS-damerna Emma Johansson, Emilia Fahlin och Isabelle Söderberg visade alla fin form under etapploppet Thüringen rundfahrt förra veckan.

Johansson hade den gula ledartröjan under ett par dagar, plockade flera poäng i spurtpristävlingen och slutade sammanlagt på en tredje plats i totalen.
Emilia Fahlin och Isabelle Söderberg gjorde flera fina insatser för sina respektive lag. 
– Läget känns stabilt och nu är det full fokus på OS i London, säger sportchef Madeleine Lindberg Wall.

Cykeltävlingarna i London startar med herrarnas linjeopp som går av stapeln redan den första tävlingsdagen för de olympiska spelen – lördagen den 28 juli. För Sverige kör Gustav Larsson. Damernas linjelopp går dagen efter – söndagen den 29 juli.

Linjeloppen startar inne i London, med en bansträckning som fortsätter ut på landsbygden för ett varv vid Box Hill. Därifrån går banan tillbaka mot London för att avgöras med målgång på The Mall, inne i centrala London.

Onsdagen den 1 augusti körs tempoloppen för både damer och herrar. För Sverige startar Emilia Fahlin, Emma Johansson och Gustav Larsson.

Mountainbiketävlingarna avgörs vid Hadleigh Farm. Alexandra Engen kommer att representera Sverige och damernas tävling körs lördagen den 11 augusti.

– Vid de olympiska spelen i Peking för fyra år sedan tog Emma Johansson och Gustav Larsson varsin silvermedalj, och vi har förhoppningar om att komma hem även från de här olympiska spelen med medalj, sammanfattar Madeleine Lindberg Wall. 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fjorton med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!