Madelene Olsson: redo för comeback | Bicycling.se
Landsväg / Profiler

Madelene Olsson: redo för comeback

Madelene Olsson – ny rapportör på bicycling.se
17 dec 2012

Bakom sig har hon sexton år som tävlingscyklist, tre år som proffs samt en säsong som förstördes av en blodpropp. Madelene Olsson är en av Sveriges mest rutinerade tävlingscyklister. Under 2013 kommer vi att få följa henne här på bicycling.se.

Jag heter Madelene Olsson, är 30 år gammal och har tävlat i cykel sedan 1996. 
Inför 2012 skrev jag kontrakt med holländska AA-Drink-Leontin.nl. Säsongen började helt ok, och jag trivdes bra med min nya roll som hjälpryttare för flera duktiga världsåkare. Men i maj tog det tvärt slut. På kvällen efter världscupen i Kina fick jag kraftig smärta i ryggen, som senare efter visade sig vara en blodpropp i höger lunga.

Behandlingen blev medicinering med blodförtunnande i sex månader och detta betyder att blodet behöver längre tid för att koagulera. Det innebär att det är farligt med kraftiga slag mot buk och huvud, och eftersom det finns en risk att krascha i cykel blev jag avrådd att utsätta mig för denna risk så länge medicineringen pågick. Det blev inte riktigt som jag hoppats men hälsan kändes viktigare än att få tävla just då.

Men nu är jag fri från mediciner och satsar på en comeback till 2013 och jag är tillbaka i Alriksson-teamet igen (AA-Drink-teamet lägger ner sin satsning).

Mina första tävlingsår var för Svanesunds Gif från Orust, vilket också är där jag är ifrån. Numera bor jag i Skara. När jag började tävla var det främst tempo som jag var bra på, och jag har bland annat SM-medaljer i ungdomsklasserna från det.

På senare år har jag blivit mer av en allroundåkare. Jag föredrar både etapplopp och kuperade race mer än platta endagarsrace. Jag har kört en del landslagsuppdrag runt om i Europa, och för tre år sedan som jag började köra som professionell. De första två åren körde jag i svenska UCI-laget Alriksson gogreen, och utvecklades där som cyklist. Jag körde bra på en del kategori 2-etapplopp, och jag körde även till mig en plats till VM-laget 2011 i Köpenhamn.

Jag ser fram emot en ny tävlingssäsong 2013 och jag återkommer framöver med mer om och ifrån min satsning framöver.

Text: Madelene Olsson

http://www.alrikssongogreen.se/
http://www.madeleneolsson.dinstudio.se/

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtioett med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!