Martin Söderström och Emil Johansson gör upp om SM-titeln i Motala | Bicycling.se
MTB

Martin Söderström och Emil Johansson gör upp om SM-titeln i Motala

  Foto: Daniel Rönnbäck
20 sep 2017

Det blir ett stjärnspäckat startfält på Dunteberget i Motala den 6-8 oktober. Publiken kommer bland annat att få se slopestyle-proffsen Anton Thelander, Martin Söderström och världsmästaren Emil Johansson göra upp om SM-titeln.

Vättern Bike Games arrangeras av Vätternrundan och samlar några av cykelsportens brantare och lerigare grenar under en och samma helg. Den 6-8 oktober väntar tre dagar med tuffa cykeltävlingar på motorstadion Dunteberget i Motala. Bland annat blir det cross country, SM i slopestyle, tävling och uppvisning i trial och en kvällstävling i cykelcross för både ungdom och elit.

Och cyklisterna själva verkar ha anammat konceptet då en rad världsstjärnor har redan aviserat att de kommer till Motala. Till lördagens slopestyle-SM har banbyggarna enligt utsago skapat en av de största och mest spektakulära banorna i norra Europa. Där ska nyblivne världsmästaren Emil Johansson slå knut på sig själv, precis som proffsen Martin Söderström och Anton Thelander.

"Det ska bli väldigt roligt att tävla i Motala och kul för sporten här hemma i Sverige", säger Anton. 

Hela helgen går i samma höga tempo, där publiken får se svenska stjärnor som Benny Andersson och Jonathan Östlund i fredagens kvällstävling i cykelcross på speedwaybanan. Till lördagens trialtävling är högt rankade världsåkare som Joachim Nymann och Nadine Kåmark på plats och i söndagens avslutande cross country-tävling är europamästaren Emil Linde ett av namnen.

"Att samla olika grenar på en arena så här är riktigt häftigt, jag tror att det kommer att locka stor publik och framför allt många cyklister", säger han.

Ett spännande inslag blir också lördagens åtta timmar långa lagtävling i mountainbike, där lagen ska hinna köra så många varv som möjligt på en fyra kilometer lång bana. Där får publiken bland annat se ett lag från Team Mustasch, med proffset Alexander Wetterhall och kändisen Bingo Rimér, som cyklar i kampen mot prostatacancer.

"Alla som vill se en häftig show med fart, hopp och rätt mycket lera ska absolut komma till Motala och Dunteberget. Vi lovar en riktigt cool upplevelse", säger arrangemangschefen Sven Montelius.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!