Mer aero! Grunden i nya SuperSix EVO från Cannondale | Bicycling.se
Landsväg

Mer aero! Grunden i nya SuperSix EVO från Cannondale

28 jun 2019

Världens snabbaste lättviktsracer, så kallar Cannondale sin omgjorda SuperSix EVO

 Nya SuperSix EVO är ordentligt omdesignad för att nu bli mer aero och samtidigt vara sann sina rötter som en snabb och lätt tävlingsmaskin.

”Aerodynamik har en enorm effekt på både hastighet och prestanda inom cykling, så att göra nya SuperSix mer aero har varit vår första prioritet, samtidigt ska den precis som tidigare versioner vara lätt och ha rätt köregenskaper", säger Nathan Berry, designingengör på Cannondale.

 

Nyckeln har varit själva formen på rören, som nu är optimalt designade för mindre luftmotstånd. Enligt Cannondale själva ska det röra sig om besparingar på 30 watt vid hastigheter över 48 km/h jämfört med den tidigare versionen, vilket de själva menar gör den till den snabbaste lättviktsracern som finns just nu.   

 

En annan stor nyhet från Cannondale är en app och en inbyggd hjulsensor, dom inte bara ger data om själva cyklingen utan även underlättar underhåll, komponentbyten och massa mer.  

SuperSix har även en inbyggd effektmätare som kommer oaktiverad vid köp, och som man får låsa upp för en kostnad på runt 450€ . Andra detaljer vi gillar är snabbare snabbkopplingar för genomgående axlar och den (semi) integrerade lösningen för vajerhöljen och kablar. Plus även för ett aerostyre med viss ställbarhet. 

SuperSix EVO kommer i totalt 12 olika versioner, med eller utan skivor och för dam eller herr. Läs mer om härligheten här

SuperSix EVO finns tillgänglig i höst och i nästa nummer av Bicycling (#6) kommer ett utförligare test

 

 

 

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiotvå med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!