Min bästa helg: Bingo Rimér | Bicycling.se
Cykelkultur

Min bästa helg: Bingo Rimér

1 jun 2018

Drömcykling på italienska.

Tänk dig en cykelhelg som innehåller allt. Var är du? Vad gör du?

Jag och min svåger, Jan-Vidar, har ofta pratat om vilken inställning man ska ha till idrottsliga prestationer – och vilket det ultimata förhållningssättet till idrottsliga prestationer är. Det primära syftet är att man ska ha kul, att det ska vara inspirerande och lustfyllt – och sen ska man ju alltid rama in det med god mat och dryck! Den ultimata helgen på cykel för oss är därmed att vi flyger till Pisa, på Italiens västkust. Vi hyr en bil på flygplatsen och kör sedan till Suvereto som ligger en liten bit in från kusten. Vi installerar oss i det hus vi hyrt och skruvar snabbt ihop våra två Bianchiracers – det vore en skymf mot både landet Italien och resan att cykla på något annat märke.

Vi är otåliga att komma i gång, så vi drar ut direkt, så fort vi fått på oss lite solskydd. Vi startar med en liten tur ut till kusten vid San Vincenzo för ett bad i havet följt av en espresso på ett närliggande kafé. Vi cyklar tillbaka (konstigt nog är det medvind både ut och hem) för en snabb dusch. Efter den blir det middag på en av Suveretos bättre restauranger. Vi väljer båda den lokala specialiteten vildsvin, cinghiale, och ett lokalt rött vin. Jan-Vidar är en vinkännare av rang, så jag låter han bestämma.

Lördagen börjar med en trevlig frukost på terrassen som självklart hör till vårt hus, sedan ger vi oss ut på cyklarna i riktning mot  den lilla bergsbyn Campiglia Marittima. Vi tar inte den närmaste vägen utan vill njuta av att vara ute i det fantastiska landskapet. Efter en timme är vi framme i byn, och vi letar upp ett litet kafé. Där blir det en cortado för mig, Jan-Vidar tar en espresso. Och varsin liten tryffel eller pralin.

Stärkta av koffeinet ger vi oss av, nu börjar det bli riktigt varmt, och nästa mål är den trevliga bergsbyn Monteverdi Marittimo. På vägen passerar vi dessutom byn Sassetta, det blir en tur på nästan 35 kilometer.

Som cyklister är vi olika – jag är lätt och uthållig, Jan-Vidar är kraftig och stark. Eftersom han också är bredaxlad är han ett perfekt vindskydd, så jag tar rygg på honom. Dessutom har han Google Maps inbyggt i sin hjärna, så han får sköta navigeringen.

I Monteverdi Marittimo är det äntligen dags för mat. Vi slår oss ner på en fin uteservering och går all-in på en fullödig italiensk lunch, med en primi piatti med lufttorkad skinka, ost och en kall pilsner. Den lokala risotton är underbar, så jag tar den. Och som avslutning överraskar jag Jan-Vidar med ett glas Frangelico med is, en likör som är riktigt god.

Mätta och väldigt nöjda gränslar vi cyklarna med påfyllda vattenflaskor. Vi letar oss till den underbara bergsvägen ovanför Sassetta, direkt från Monteverdi Marittimo tillbaka hem till Suvereto. Tillbaka i Suvereto blir det återigen en snabb dusch och en välförtjänt öl på rummet, innan vi tar hyrbilen till den lilla fiskebyn Piombino för en riktigt god toscansk middag. Restaurangen vi väljer ligger vackert direkt vid havet och vi tar in en riktigt fin skaldjursplatå, med ett gott lokalt vitt vin till. Självklart är det Jan-Vidar som kör bilen hem, han är en väldigt kompetent bilförare, och jag kan passa på att uppdatera mina sociala medier under tiden.

På söndagen blir det först frukost – återigen på terrassen – och en kort cykeltur i området runt Suvereto för att mjuka upp benen inför hemfärden. Vi packar in oss och cyklarna och kör mot Pisa, lämnar tillbaka bilen på flygplatsen och checkar in – med stort vemod, fast beslutna om att göra det här igen så snart som möjligt. 

Andra drömhelger på cykeln

Min bästa helg: Corina Bermudez Casas

Min Bästa helg: Lasse strand

Jennie Stenerhags drömcykelhelg - Utför i Åre

Min bästa helg: Bernt Johansson

Min bästa helg: Emma Johansson

Min bästa helg: Roberto Vacchi

Min bästa helg: Marika Wagner

Min bästa helg: Jon Bokrantz

Min bästa helg - Johan Mölleborn

Katja "Cykelkatten" Fedorovas drömhelg

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtioåtta med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!