Min bästa helg - Corina Bermudez Casas | Bicycling.se
Cykelkultur

Min bästa helg - Corina Bermudez Casas

27 mar 2018

Corina Bermudez Casas är delägare till Cykelcafé Le Mond i Stockholm. Drömresan har faktiskt blivit av två gånger tidigare, och blir det som planerat kör man samma resa nu till våren.

”Då jag jobbar mycket har jag inte jättemycket tid för träning eller att köra i grupp och jag längtar ofta efter just det, att få köra fort med andra i klunga. Så en fredagseftermiddag i maj samlas våra närmaste vänner och stammisar vid caféet för att sen ta oss ner till Nynäshamn. Vissa cyklar, andra åker pendeltåg eller tar bilen, där även packningen får åka snålskjuts. En båtresa senare landar vi nere på Gotland och cyklar genom Visby till vandrarhemmet Rävhagen. Kvällen blir lugn och social och nästa morgon börjar lagom tidigt, det är ju ändå drömhelg. Vi laddar batterierna med en frukostbuffé och börjar sen rulla vid niotiden, framför oss har vi ungefär 16 mil. Vi sätter av österut mot kustbyn Slite och fortsätter kustvägen upp mot Furillen, en av mina favoritplatser. Det är lite som att vara i ett månlandskap, det är så vackert.

Foto: Rickard Persson

Då vi kör i klunga och är nästan 30 cyklister går det ganska fort och jag njuter enormt av fartkänslan. När det går i 40 km/h och alla trycker på känns det för mig som att åka tåg. Vi kommer till Furillen lite för tidigt för lunch, så vi passar på att njuta lite av det udda landskapet. Även om sommaren fortfarande står runt hörnet så känns det redan mer sommar än hemma i Stockholm, så vi njuter. Sen blir det lunch på Furillen innan vi fortsätter norrut mot den ökända blå lagunen för ännu en paus. Några vill bada men jag står över då det är för kallt för en spanjorska som mig. Vi cyklar sen vidare mot Kappelshamn och helgens favoritpaus då vi stannar till vid Annas fina café och laddar med saffranspannkaka. Inför dagens sista ryck delar vi nog sen upp oss i två grupper, de som vill ta det lite lugnt och de som vill tömma depåerna. Jag har det nog lite slitigt men njuter ändå av att få ta ut mig. Väl framme tänder vi grillen och får lite simulerad massage i bubbelpoolen. Från grillen kommer vegetariska burgare som sköljs ner med alkoholfri öl.

Känner jag mig själv är jag framåt kvällen ganska trött, så det blir tidigt i säng.

Nästa dag bär det av söderut för en lite kortare runda. Vi cyklar förbi Tofta ner mot Klintehamn där vi käkar en snabb lunch på pizzerian. Det är en vacker och ganska platt tur som snuddar havet. Vi fortsätter via Djupvik upp mot Roma Klosterruin där vi stannar till vid Café Kungsgården, där det bjuds på det självklara alternativet saffranspannkaka, igen. Man får ju passa på när man är på Gotland. Sen rejsar vi hem till vandrarhemmet för en dusch, samlar ihop vår packning och cyklar ner mot centrum. Vi hinner köpa lite glass på Glassmagasinet innan vi tar färjan hem.

En drömhelg på Gotland är över. En plats där solen skiner, vägarna är tomma, bilisterna är snälla och visar hänsyn. Framförallt är landskapet så annorlunda mot resten av Sverige. För mig som är spanjorska påminner det lite om Mallis, och sen har de ju den där gotlandssaffranspannkakan då.”

Foto förstabild: Kalle Lööw

Andra drömhelger på cykeln

Min Bästa helg: Lasse strand

Jennie Stenerhags drömcykelhelg - Utför i Åre

Min bästa helg: Bernt Johansson

Min bästa helg: Emma Johansson

Min bästa helg: Roberto Vacchi

Min bästa helg: Marika Wagner

Min bästa helg: Jon Bokrantz

Min bästa helg - Johan Mölleborn

Katja "Cykelkatten" Fedorovas drömhelg

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugofem med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!