Min bästa helg - Johan Mölleborn | Bicycling.se
Cykelkultur

Min bästa helg - Johan Mölleborn

8 feb 2018

Göteborg–Stockholm nonstop, utan hallucinationer och berusade kids

 ”Vi samlar ihop min cykelklubb KBCK (mindre rumsrent cykelklubbsnamn) och ockuperar en helt egen kupé på snabbtåget ner mot Göteborg, där vi sitter och slurpar på några öl och ljuger om gamla rundor vi gjort. Eftersom det är just min drömhelg är det inga som helst problem att få med cyklarna, precis som de är, på tåget.

Väl framme i götet checkar vi in högst upp på hotell Gothia, tar oss ner till Heaven 23 för en rejäl räkmacka och ännu några goda öl, medan vi ser sensommarsolen skimra över Göteborgs takåsar. Innan sömn pillar vi i ordning det sista med cyklarna. På morgonen har vi ingen som helst brådska, utan rundar av vår sovmorgon med en lång och lugn bufféfrukost. Sen blir det cykelstart på förmiddagen där vi tar oss via Örgryte upp mot Borås. Sen kör man delvis genom skogen mellan Borås och Jönköping. De första tio milen, innan man kommit in i cyklingen, innan lunken har satt sig och man har hittat rätt tempo, är vi alla lite stressiga. Men solen bjuder på strålar och vinden på inget alls. Just det, det här är i augusti, så det är pollenfritt och vi vet att natten kan bli något varmare än på försommaren.

På lördag kväll bara råkar vi rulla förbi ett majestätiskt slottskomplex där det bjuds på en ordentlig brakmiddag innan vi sätter på oss vindjackorna, tänder våra lampor och ger oss ut i sommarmörkret. Fortsätter längs Vätterns kant upp till Ödeshög. Det är i mörkret allt händer under en långcykling, allt sänker sig, inga bilar är ute och det är stilla. Just denna natt blir någorlunda varm och stjärnklar. Vi cyklar ljudlöst genom natten. Genom sovande byar och städer. För en gångs skull så slipper vi berusade ungdomar på de nattöppna bensinmackarna. Vi är någorlunda pigga hela natten och slipper sömnattacker och de värsta hallucinationerna som brukar uppstå när man är igång så här länge i ett sträck.

Sen ser man att det börjar ljusna i horisonten. Från att ha varit inkapslade i mörker vaknar hela världen till igen. Fåglarna börjar kvittra, det kommer ljus och värme och energin återvänder. Vi kör vidare via alla köping-städerna. Solen går upp i närheten av Nyköping. Ännu en strålande dag vaknar. Nu börjar det synas bilar och människor, först några enstaka morgonpigga och sedan är allt precis som vanligt igen. Folk som ser oss på morgonen har ingen aning om var vi startade eller vad vi har haft för oss på natten. De tror att vi precis har stuckit ut på en träningsrunda. 

Att det är just med detta gäng jag vill köra är för att vi har gjort likande saker förut och vi vet att vi funkar bra ihop när vi blir trötta och griniga. Man behöver inte fundera på varför personen beter sig som hen gör. Sen har vi har väldigt kul ihop. Skämten som var dåliga från början blir bara sämre och sämre utefter resans gång.

Ett dygn efter att vi lämnat Göteborg rullar vi sen via Sörmland in i Stockholm. När vi kommer hem till mig är det redan uppdukat med öl, vin, korv och kött på min veranda. Afterbiken fortsätter tills vi alla däckat och somnar på gräsmattan.”

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiofyra med siffror i fältet här

Kommentarer


2018-02-14 22:46   nypan

Kött och vin, öl och korv. Men osten då? Annars ser planen helt okej ut.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!