Morén proffs i Amore & Vita | Bicycling.se
Landsväg / Profiler

Morén proffs i Amore & Vita

6 dec 2010

Stockholmscyklisten Patrik Morén har fått ett proffskontrakt med continental-laget Amore & Vita. Laget har flera svenskar kört för tidigare, bland annat trefaldiga Giro-etappvinnaren och nuvarande förbundskaptenen Glenn Magnusson, bröderna Stevenson och Grönkvist, Jonas Ljungblad med flera.

- Det är Tomas Grönkvist som hjälpt mig med kontakterna, han känner stallchefen Fanini väl, berättar Patrik Morén om hur han fick ettårskontraktet med laget.

Morén har i år kört flera landslagsuppdrag, vunnit en deltävling i Svenska cupen, Alingsås GP och varit tvåa i Borgå GP. Här hemma tävlar han för Nordic Eco - Vallentuna Cycling Team, för vilka Morén bland annat kommer att köra SM under nästa år.

Men nu blir det alltså proffstävlingar som continental-åkare, och han kommer att få möta många cyklister och lag även i den högsta divisionen.

- Vi åker på träningsläger den 20:e januari till Italien och sen blir det tidig tävlingspremiär, redan den 29:e januari. Då blir det ett etapplopp med 2.1-status, där bland annat Petacchi vann flera etapper i år, berättar Patrik om sitt nya liv som cykelproffs.

Förhoppningarna är förstås att detta kontrakt ska leda vidare till en chans i den högsta divisionen i något Pro Team.

- Ja, det är ett steg närmare. Och jag kommer som sagt få tävla mot många av dessa lag redan nästa år.

Han blir inte ensam nordbo i det mycket internationella laget. Till 2011 utökas Amore & Vita med nysignerade norrmännen Bersveen Stöen och Christian Engen Forbord.

Det ursprungligen italienska laget är numera registrerade i Ukraina men har en norsk sportdirektör och var också tänkt att registreras i Norge inför 2011.

- Men det var tydligen billigare att registrera laget i Ukraina. Men jag kommer att bo med de norska cyklisterna i en lägenhet i Lucca (Italien), som det ser ut nu. Men jag vet inte så mycket mer, vi kommer att få veta programmet och få cyklar och utrustning i januari, avslutar Morén.

Laget kommer köra på Dynatek-cyklar, Sram-komponenter och Spinergy-hjul.

 

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioåtta med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!