MTB-läger med Emil och Fredrik | Bicycling.se
Träning

MTB-läger med Emil och Fredrik

29 apr 2014

Mountainbikeinspiratören Emil Lindgren bjuder in till träningsläger i Falun den 1 - 4 maj 2014. Träningen fokuserar på teknik och att komma igång efter vintern. Det är ett perfekt läger för dig som ska köra CykelVasan eller Långloppscupen, oavsett om du är nybörjare eller elitmotionär.

Har du planerat att cykla några långlopp i år? Eller känner du bara för att fräscha upp tekniken och din form? Då ska du åka på JoFres uppstartsläger som genomförs den 1:a till den 4:e maj i Lugnet i Falun. MTB-lägret leds av två av Sveriges mest välmeriterade cyklister: Emil Lindgren och Bicyclings medarbetare Fredrik Ericsson. Take it away boys! 

JoFres Emil Lindgren till vänster och Fredrik Ericsson till höger. 

Träningen sker i grupper baserat på förkunskaper och fokuserar på MTB-teknik, men kommer även innehålla en längre tur . All cykling kommer att utgå från Lugnet i Falun som är ett av Sveriges bästa områden för mountainbikecykling. 

Här finns allt från mycket lättåkta och mysiga grusvägar och stora ytor för teknikövningar till tuffa mördarbackar och handbyggda singeltracks med hopp. På det här lägret får du tillfälle att i lugn och ro finslipa på MTB-formen i vacker natur under ledning av av några av Sveriges bästa MTB-tränare, bl.a. Emil Lindgren (Sveriges bästa XC-cyklist på herrsidan) och Fredrik Ericsson (f.d. förbundskapten MTB).

Några av föreläsningarna som ges: Emil Lindgren berättar om hur det är att vara mountainbike-proffs och att balansera familjeliv med träning och resor. Jennie Johansson från Axa föreläser om vikten att äta rätt kost. Bicyclings coach och tidigare förbundskaptenen Fredrik Ericsson går igenom hur du bäst tränar för långlopp, både på cykel och på gym. 

Ledare är bland annat:

Emil Lindgren som är Sveriges internationellt högst rankade manlige MTB-cyklist.

Fredrik Ericsson, Bicyclings träningsexpert och tränare för flera av landets bästa MTB- cyklister (bl.a. Emil) och segrare av Cykelvasan och Birkebeinerrittet 2013.

Hanna Bergman, cykelmamma, ungdomstränare och 3:a på Cykelvasan 2013.

Senare under året kommer Emil och Fredrik ge sig ut på en turné för de som känner att de inte kan vara borta på uppstartslägret i fyra dagar. JoFre beskriver:

– Vi inser att alla inte har möjlighet att komma hit och delta i lägeret. Mellan 7-12 juli 2014 sätter sig därför Emil Lindgren (Sverige högst rankade MTB-cyklist på herrsidan) och Fredrik Ericsson (segrare i CykelVasan och Birkebeinerrittet 2013) i bilen och drar ut på turné för att lära ut skogscyklandets ädla konst.

Under en halv dag (ca 4-5 timmar) kommer vi överföra vår gemensamma kunskap om hur man cyklar mountainbike på bästa sätt genom övningar, instruktioner, feedback, glada tillrop och allmänna tips & tricks.

Schemat ser ut som följer:

7/7 Oslo
8/7 Göteborg
9/7 Helsingborg
11/7 Linköping
12/7 Stockholm

JoFres hemsida

Information om Emils och Fredriks sommarturné

Nu har du ingen ursäkt längre för att vara i dålig form när du står på startlinjen. Eller känna dig osäker på tekniken när du ger dig i kast med en rotig stig i skogen. Anmäl dig!

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiosju med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!