Nadine Kåmark plockade hem VM-silver i Trial | Bicycling.se
MTB / Tävlingar

Nadine Kåmark plockade hem VM-silver i Trial

11 nov 2017

Nadine Kåmark, 24 år, är nybliven silvermedaljör i trial vid VM i Chengdu, Kina.

”Jag är i extas, det är helt obegripligt Jag fattar inte vad som har hänt riktigt”, säger hon när det stod klart att hon tagit silvermedalj.

Nadine Kåmark kommer från Onsala i Göteborg och tävlar för RHCK Cykelklubb. Hon har haft en riktigt bra säsong med många fina resultat, bland annat en total fjärdeplats i världscupen Trial. Nu nådde Nadine Kåmark ett av sina uppsatta mål i Kina – att ta en pallplats på VM - ett mål som hon nu kan revidera till nästa år då hon har guld i sikte. 

Nerverna var i styr tillräckligt mycket så att jag kunde cykla på den nivå som jag har kapacitet för, det är jag väldigt glad för. Att bara göra så gott jag kunde och inte göra några onödiga missar kändes bra nog. Men jag hade inte förväntat mig att det skulle ge en silverplats, det är helt fantastiskt” säger Nadine Kåmark.

Målet blir helt klart att vinna nästa år” säger Nadine Kåmark. ”Men först ska jag ställa mig på pallen och njuta av att få en VM-medalj runt halsen” fortsätter hon.

Nadines blev nyligen tilldelad Svenska Spels elitidrottsstipendium för att kunna satsa fullt ut på idrotten samtidigt som hon studerar på Chalmers. Stipendiet kommer att delas ut i samband med Idrottsgalan den 15 januari 2018.

Förutom Nadine Kåmark lyckades Joacim Nymann också kvala in till final och låg på en klar pallplats långt in i finalen. När alla sektioner var genomförda slutade Nymann på en femte plats.

Resultat Final Dam elit

1. Nina Reichenback, Tyskland (230 p)
2. Nadine Kåmark, Sverige (200 p)
3. Irene Caminos, Spanien (190 p)

Resultat Final Herr elit 

1. Abel Mustieles, Spanien (240 p)
2. Dominik Oswald, Tyskland (220 p)
3. Ion Areitio, Spanien (210 p)
4. Lucien Leiser, Schweiz (200 p)
5. Joacim Nymann, Sverige (170 p)

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiofyra med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!