Nishiki firar 35 år med jubileumscykel | Bicycling.se
Cykelkultur / Cykelhistoria

Nishiki firar 35 år med jubileumscykel

31 okt 2014

Som en hommage till de första Nishikicyklarna som kom till Sverige för 35 år sedan gör nu Nishiki en begränsad upplaga av sin populära modell Pro SLD. Dessutom auktioneras en specialbyggd jubileumscykel ut på cykelcaféet Le Mond i Stockholm till förmån för Barncancerfonden.

Cykeln har högglanspolerade komponenter och lackering hämtad från den klassiska racern Olympic, en av de första cyklarna som rullade in i Sverige från Nishikis dåvarande fabrik i Japan.

Nishiki har dessutom gjort en jubileumscykel som bara finns i ett enda exemplar – byggd på en originalram från just Olympic. Jubileumscykeln kommer att auktioneras ut och pengarna som kommer in går oavkortat till Barncancerfonden. För att lägga ett bud på cykeln finns inga andra sätt än att bege sig till cykelcaféet Le Mond på Folkungagatan 67 i Stockholm, där cykeln finns upphängd för allmän beskådan.

– Att vi valt Le Mond beror på att det är ett ställe där det finns människor som är precis lika stora cykelnördar som vi, och som vi tror uppskattar att titta närmre på den handbyggda cykeln skapad med en extremt hög ambitionsnivå, säger Linus Lindgren, produktchef på Nishiki.

Auktionen pågår mellan fredagen 31 oktober och söndagen 23 november.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttioett med siffror i fältet här

Kommentarer


2014-10-31 10:49   Fred

En trist och fattig hybridcykel. Bravo.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!