Nordens största cykelmässa | Bicycling.se
Cykelkultur

Nordens största cykelmässa

15 nov 2013

Swedish Bike Expo arrangeras i helgen på Kistamässan i Stockholm. Bicycling kommer att direktsända intervjuer med cykelprofiler, men vad bjuds det på i övrigt? Och vilka förhoppningar har folket bakom mässan? Vi pratar med Sweden Bike Expos marknadschef.

Swedish Bike Expo går för andra året av stapeln ute i Kista. Med en diger deltagarlista på tunga namn, en testbana för elcyklar, representanter från Stockholms Stad, cykelklubbar och mycket annat, så fångade vi marknadschefen Magnus Rundblad i steget för några snabba frågor.

Hur ser era förhoppningar ut inför mässan?

Magnus Rundblad: Så här på upploppet innan mässan öppnar kan vi bara konstatera att vi är supernöjda! Över 100 utställare med en bra spridning. Allt från de stora stabila varumärkena till mindre företag med spännande nischprodukter. Jämfört med ifjol så ökar mässan i storlek med 30%. 

                   Magnus Rundblad, Chief Marketing Officer - Sweden Bike Expo

Vilka trender ser ni i cykelbranschen?

Magnus Rundblad: En tydlig trend är att fler företag har fokuserat på el-cyklar. Genom vår testbana i mässhallen har man också möjlighet att testa de olika cykelmodellerna.

Att cykel är större än någonsin är ett tydligt faktum. Ser ni ett skifte i vilka det är som besöker mässan?

Magnus Rundblad: På Sweden Bike Expo ska man kunna hitta något för alla i familjen. Inte bara de senaste modellerna av racercyklar och mountainbikes utan även de bästa prylarna för en cykelpendlare och roliga aktiviteter för barnen. Stockholms stad som är med som samarbetspartner hjälper till att promota helgen. Detta borgar verkligen för att inte bara de inbitna hittar hit utan att även A-till-B cyklisten finner sitt lystmäte på mässan.

Tittar man på vilka företag som deltar så är de i stort sett alla stora namn. Hur har ni lyckats med det?

Magnus Rundblad: Vår målsättning med mässan har hela tiden varit att lägga ribban högt och försöka ge lite mer. Den feedback vi fick av utställare och besökare förra året gav verkligen mersmak, så nu vill vi givetvis försöka utveckla och få till en ännu bättre mässa i år. Som ett exempel så höjer vi även ribban för föreläsningarna och intervjuer i år. Under ledning av en påläst och sakkunnig moderator kommer dessa att pågå under hela helgen på en scen i entrehallen.

Sweden Bike Expo öppnar dörrarna imorgon lördagen den 16 november. 

Glöm inte! 

Bicycling kommer att direktsända från mässan där vi under lördagen och söndagen  intervjuar ett tjugotal intressanta cykelprofiler, däribland den nuvarande världsettan på UCI-rankingen och tillika silvermedaljören Emma Johansson.

Vätternrundans nytillsatte marknadschef Richard Herrey, Stefan Börjesson från Stockholm Gran Fondo och våra medarbetare Daniel Rytz, Krister Isaksson och Fredrik Ericsson är andra namn som vi kommer prata med. Bland annat. Kika på intervjuschemat och passa på att skicka in frågor till våra gäster. 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttioåtta med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!