Norge fortsätter segertåget - Boasson Hagen vann igen | Bicycling.se
Landsväg / Tour de France

Norge fortsätter segertåget - Boasson Hagen vann igen

20 jul 2011

Den norska succén fortsätter i Tour de France. På onsdagen kom den fjärde etappsegern för Norge när Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) säkrade sin andra etappseger.

Edvald Boasson Hagen attackerade i den avslutande stigningen och körde sedan ensam till målet i den italienska staden Pinerolo.

– Jag satsade på att komma med i utbrytningen i dag och fick arbeta hårt för att lyckas med det, säger Edavald Boasson Hagen efter målgången. 

Han var väldigt besviken efter gårdagens andraplats efter landsmannen och världsmästaren Thor Hushovds som vann.

– Det gjorde att jag verkligen ville vinna i dag. Den viljan och alla norska supportrar längs vägarna gav mig extra energi.

Côte de Pramartino var sista stigningen på etappen och på toppen av berget hade norrmannen en sololedning på 14 sekunder till Jonathan Hivert (Saur-Sojasun) och Bauke Mollema (Rabobank), som var duon närmast bakom honom.

I den tekniska utförskörningen, som bröderna Schleck varnat för tidigare, ner till målet i Pinerolo drygade Edvald Boasson Hagen ut sin ledning och kunde sedan sträcka armarna i luften som suverän segrare.

I tävlingen om den gula tröjan attackerade Alberto Contador (Saxo Bank-Sungard) och fick med sig Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi). De blev dock inhämtade av bröderna Schleck som klarade den svåra utförskörningen utan några vurpor. Det gick inte lika bra för totalledaren Thomas Voeckler (Europcar) som körde av vägen i utförskörningen. Han tappade 27 sekunder på gruppen med Cadel Evans (BMC Racing Team), Alberto Contador, Schleckbröderna, och Samuel Sanchez.

Voeckler leder fortsatt Touren före Cadel Evans.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosju med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!