Nu invigs Monarkleden i Varberg | Bicycling.se
Cykelkultur / Pendlar - Vinterhojj

Nu invigs Monarkleden i Varberg

1 jul 2016

Lördagen 2 juli invigs Monarkleden. Den 40 kilometer långa turen tar dig genom grönskande skogar, böljande odlingslandskap, och förbi vackra sjöar. Med start i centrala Varberg cyklar du till ledens mål Agnbäck vid sjön Tolången.

I takt med att vardagscyklandet ökar, blir också de längre cykellederna allt mer populära och utnyttjade av fler cyklister. Dessutom har cykelsemestern, som under senare år haft ett uppsving både bland svenska semesterfirare och utländska turister, ökat kraven och efterfrågan på vackra och inspirerande cykelleder.

Nu får Monarks grundare Birger Svensson en historisk cykelled dedikerad till honom. Med start vid den gamla Monarkfabriken och mål vid Birgers barndomstrakter runt Kungsäter, nordost om Varberg. Den 40 kilometer långa cykelleden går genom det natursköna och böljande landskapet på gränsen mellan Halland och Småland.

Bakom satsningen står Gödestads hembygdsförening som arbetat intensivt med att märka ut cykelleden och hela det nätverk av cykelleder som utgår från Monarkledens rutt. 

Invigningen av Monarkleden sker i samband med den så kallade Birgerveckan, som också arrangeras av Gödestads Hembygsförening och pågår mellan den 24 juni – 2 juli.

Mer information om Monarkleden och detaljerade kartor över cykellederna finns här.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiotvå med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!