Ny bansträckning för GranFondo Stockholm | Bicycling.se
Cykelkultur

Ny bansträckning för GranFondo Stockholm

16 apr 2014

Efter påtagliga problem med tillstånd har arrangören av Stockholm Granfondo nu presenterat en ny bansträckning.

Bicycling har tidigare skrivit om GranFondo Stockholm då vi tog en pratstund med projektledaren för loppet Stefan Börjesson. Att arrangera ett sådant jättelopp som GF Stockholm är naturligtvis en gigantisk uppgift som kräver att en lång rad frågor mellan olika intressegrupper löses tillfredställande.

Arrangören bakom GranFondot har idag skickat ut ett pressmeddelande som både berör en ny bansträckning så väl som information om den prolog genom Stockholm som fick det att vattnas i munnen på oss.

Pressmeddelandet i sin helhet: 

"Bästa Gran Fondo Stockholm-cyklist

Vi är många som längtar efter den 24 maj och på en godkänd bansträckning som är utmanande, varierad och vacker samtidigt som den uppfyller kraven på säkerhet.

Som vi tidigare berättat är arbetet med bansträckningen en komplex process där flera kommuner och myndigheter ska ge sitt godkännande, utan att för den delen tumma på upplevelsen för våra deltagare. Idag lämnade vi in ytterligare en reviderad bansträckning, som vi tagit fram tillsammans med berörda kommuner och myndigheter. Detta förslag har fått ett positivt förhandsbesked från ansvariga myndigheter och kommuner.

Den nya banan går genom kommunerna Solna, Danderyd, Sollentuna och Upplands Väsby.

     GranFondo Stockholms nya bansträckning 16:e april 2014.

Prologen utgår

I våra tidigare planer skulle loppet inledas med en prolog genom Stockholms innerstad. Vi har i det längsta försökt lösa de utmaningar en etapp genom innerstaden skulle medföra i form av trafikavspärrningar och säkerhetsarrangemang.

Dessvärre når vi inte i mål med detta i tid för Gran Fondo Stockholm 2014. Givetvis hade det varit kul att få inleda genom city, men vi är nöjda med banan som helhet och inte minst med Sveriges i särklass häftigaste start- och målgång på Friends Arena.

Varvning inne på Friends Arena

Cyklister som är anmälda till det långa loppet kommer att cykla banan i två varv, med varvning på diagonalen över Friends Arenas innerplan. På arenan är det full fart från tidig morgon och ända fram till målgång, med shower, cykel-expo och "prova-på-aktiviteter".

Vi tror att varvningen på Friends Arena blir ett rejält energitillskott! Anmälda till den kortare distansen cyklar som tidigare ett varv och kan sedan varva ner tillsammans med familj och vänner och ta del av aktiviteterna på arenan.

Den officiella cykeltröjan för Gran Fondo Stockholm 2014 är här

Nu är den officiella tröjan klar och vi gillar den skarpt! (se bild längst upp) Vi är glada att kunna meddela att tröjan ingår i startavgiften (värde 499 kr). Du hämtar ut din cykeltröja samtidigt som ditt startbevis på Friends Arena:

* Fredagen 23 maj kl 16.00 - 20.00

* Lördagen 24 maj kl 05.00 - 06.30

Tack för ert tålamod

Vi arbetar dag och natt för att göra premiär-loppet av Gran Fondo Stockholm till en upplevelse för livet. Vår ambition är och har alltid varit hög och är glada för all positiv feedback och peppning som vi får av er!

Cykla lugnt!

Gran Fondo Stockholm"

Vad tycker du? Kommer du sakna prologen genom Stockholm eller väger varvningen inne på Friends Arena upp för det? Kommentera gärna nedan.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttioåtta med siffror i fältet här

Kommentarer


2014-04-25 19:38   Hans nilsson

Märkligt att det går att stänga av Stockholm vid exempelvis maran och andra löpningar. Samtidigt tillåter vi fotbolls huliganen att gemensamt marschera på stora genomfartsleder innan match. Det skulle vara intressant att veta vad som egentligen ligger till grund för beslutet.
Hans

 

2014-04-25 01:08   Christer

Kan bara hålla med både Lindhardsen och Anders, tyvärr så blir nog inte Sthlm GF långvarig....

 

2014-04-22 22:57   Anders

Antingen vill man få cykla i innerstan, eller så vill man få fina landsvägsbitar. Det här blir väldigt mycket tråkigare än Roslagsvåren/hösten, utan att kompenseras av innerstadspassage. Vändning på Friends arena hade jag gärna bytt bort mot att få komma längre ut från stan.

 

2014-04-22 22:09   Erol Orhun

Vi tycker självfallet det är kul att loppet ändå blir av och hoppas på att GFS kommer igen nästa år.

 

2014-04-22 12:56   Lindhardsen

Kommeratt sakna prologen, och tycker verkligen att denna rutt ser tråkig ut, i förhållande till den ursprungliga resan genom Stockholm och Roslagen :-(
Vi får väl vara glada att loppet blir av, och hoppas att arrangörerna är bättre förberedda nästa år... om det nu skulle bli ett Gran Fondo även nästa år!

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!